foto: Maria Stijger

Cellokrijgers (6+)

Cello Octet Amsterdam i.s.m. Oorkaan
zo 28 feb 2021 13:30 - 14:30
zo 28 feb 2021
13:30 - 14:30
  • zo 28 feb 2021
    13:30 - 14:30
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

György Ligeti Musica Ricercata / Jochem Stavenuiter choreografie
Béla Bartók Roemeense Dansen / Josephine van Rheenen choreografie
Philip Glass Dracula / Pim Veulings choreografie

Uitvoerenden

Cello Octet Amsterdam:
Sanne Bijker, Sanne van der Horst/Job Greuter, Rares Mihailescu, René van Munster, Alistair Sung, Esther Torrenga/Eduard Ninot Roig, Geneviève Verhage, Claire Bleumer/Susanne Rosmolen

Jochem Stavenuiter, Josephine van Rheenen, Pim Veulings choreografie
Jochem Stavenuiter eindregie
Erin Coppens dramaturgie
Sanne Oostervink scenografie
Tim van ‘t Hof lichtontwerp
Caecilia Thunnissen, Sanne Bijker artistieke leiding

 

Acht cellisten laten horen hoe stoer cellomuziek is

Hoe klinkt moed? Misschien wel als een stoere, grommende cello! Gewapend met alleen hun instrument en een strijkstok trekken acht Cellokrijgers ten strijde. Vingervlug en soepel maken ze de mooiste klanken, waarmee ze ieder gevaar de baas worden. Een spannende én grappige voorstelling over de power van de cello.

Cellokrijgers is een drieluik van drie korte concerten over stoer doen en kwetsbaar zijn, winnen en verliezen en de kracht van muziek. Met prachtige muziek van drie klassieke componisten: Béla Bartók, György Ligeti en Philip Glass. Een voorstelling waar ieder kind – en iedere volwassene – cellofan van wordt.

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.