Diamanda Dramm (foto: Juri Hiensch)

Wat is het geheim van de viool? (8+)

Diamanda La Berge Dramm
zo 11 apr 2021 15:00 - 16:00
zo 11 apr 2021
15:00 - 16:00
  • zo 11 apr 2021
    15:00 - 16:00
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd
    Geweest

Uitvoerenden

Diamanda La Berge Dramm viool
Dieuwertje Blok presentatie

Een avontuurlijke draai aan een klassiek instrument

Een jonge vrouw met gemillimeterd haar en een viool, die vrolijk speelt met alle regels van de klassieke muziek: dat kan alleen maar Diamanda La Berge Dramm zijn. Ze is altijd op zoek naar iets nieuws. ‘De vraag blijft voor mij hoe ik emoties in mijn lichaam vind en ze in muziek kan vertalen’, zegt ze. Als geen ander laat Diamanda horen hoe verrassend, vrolijk en veelzijdig de viool en hedendaagse muziek kunnen klinken.

Haar zin voor avontuur kreeg Diamanda al vanuit huis mee, als dochter van componist David Dramm en fluitist Anne La Berge. Van jongs af aan namen ze haar mee in de avontuurlijke muziekscene in Amsterdam. Op haar vierde speelde Diamanda al viool – of beter gezegd: speelde ze mét de viool. Toen ze later in Amerika studeerde, dook ze met haar viool zelfs de punkscene in. Die avontuurlijkheid is ze nooit kwijtgeraakt.

Dit concert is onderdeel van de Kindermuziekweek.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.