Khalid Izri

Amadyaz / Troubadour

Mohamed Allati e.a.
za 20 mrt 2021 20:15 - 22:30
za 20 mrt 2021
20:15 - 22:30
  • za 20 mrt 2021
    20:15 - 22:30
    Geannuleerd

Programma

Traditionele werken zoals vertolkt door Mimount ‘n Serwan en nieuw gearrangeerde composities van Walid Mimoun, Khalid Izri, Ithran en anderen.

Uitvoerenden

Diverse zangers en musici op traditionele Noord-Afrikaanse instrumenten o.l.v. zanger, gitarist en componist Mohamed Mohamed Allati. 

Ode aan Mimount 'n Serwan en de singer-songwriters van de Rif in Marokko

De jaren 70 en 80 kende de opkomst van singer-songwriters uit het Rifgebergte als Walid Mimoun, Khalid Izri en Mimoun Rahmouni, die tot in de jaren 90 een aantal iconische werken voortbrachten. Onder leiding van Mohamed Allati  worden deze composities opnieuw gearrangeerd voor een speciale uitvoering met zangers, zangeressen en musici uit binnen- en buitenland. De musici presenteren daarnaast op traditionele wijze de mooiste werken van de Marokkaanse zangeres Mimount ‘n Serwan.

Mimount ‘n Serwan (of Mimount ‘n Selouane), geboren in 1949 in Beni Chika, is een gevierde zangeres van het Riffijnse levenslied. Haar populariteit reikt tot in de meest afgelegen dorpen in de Rif, in het noorden van Marokko. Zij trad op in de jaren 60 en 70 en nog steeds leeft zij in de harten van jong en oud.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.