Faiz Ali Faiz

Higher state of music

Faiz Ali Faiz & Ensemble e.a.
vr 16 apr 2021 17:00 - za 17 apr 2021 02:00
vr 16 apr 2021
-
za 17 apr 2021
Vanaf 17:00
  • vr 16 apr 2021
    -
    za 17 apr 2021
    Vanaf 17:00
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd

Uitvoerenden

Faiz Ali Faiz & Ensemble

Een waaier van geestverruimende muziek

De blikvanger van deze festivaldag is de Pakistaanse zanger Faiz Ali Faiz, die met zijn oosterse ensemble een wervelende, geestverruimende show geeft. Maar er valt nog veel meer te ontdekken: een dag lang kunnen bezoekers zich onderdompelen in de veelheid aan transcendente ervaringen die minimal music te bieden heeft. Zo ontwerpt theatermaker en scenograaf Theun Mosk een route die bezoekers door het hele Muziekgebouw voert. In de aanloop naar het Minimal Music Festival zullen steeds meer programmaonderdelen bekendgemaakt worden.

Faiz Ali Faiz is een van de grootste qawwali-zangers van deze tijd. Met zijn virtuositeit en intense performancestijl geldt hij als een waardige opvolger van de legendarische Nusrat Fateh Ali Khan, die in de jaren 90 een miljoenenpubliek bereikte. Qawwali is een eeuwenoude vorm van spirituele soefimuziek. Zangers improviseren op uitspraken van de profeet Mohammed, begeleid door klein koor, harmonium en verschillende percussie-instrumenten, zoals tabla’s.

Let op: er worden geen losse concertkaarten voor deze dag verkocht. Er geldt een speciaal dagkaartarief voor vroege kaartkopers, zolang de voorraad strekt.