Anton Mecht Spronk (foto: Marco Borggreve)

Anton Mecht Spronk

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 11 mrt 2021 12:30 - 13:30
do 11 mrt 2021
12:30 - 13:30
  • do 11 mrt 2021
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Zoltán Kodály Sonate voor cello solo
Mark O’Connor Appalachia Waltz (versie voor cello solo)
Gaspar Cassadó Intermezzo e danza finale uit Suite voor cello solo
Giovanni Sollima Alone

Uitvoerenden

Anton Mecht Spronk cello

Solocellist grijpt je bij de lurven

‘Cellobeest Anton Mecht Spronk is heer en meester over zijn instrument, als een koorddanser die niet wankelt. Hij heeft een prachtige volle toon en een enorm speelgemak. Zijn spel heeft impact vanaf de eerste noot, hij grijpt je bij de lurven!’ – vakjury Dutch Classical Talent

Cellist Anton Mecht Spronk – zo jong als hij nog is –  is al overladen met prestigieuze prijzen. Ook in vermaarde concertzalen als Carnegie Hall is hij geen vreemde meer. Sinds 2016 heeft hij zelfs al zijn eigen internationale festival Eggenfelden klassisch in Duitsland, waarvan hij artistiek leider is. Het was dan ook geen grote verrassing dat de jury omver werd geblazen door zijn spel. Concertbezoekers zullen geboeid op het puntje van hun stoel zitten, terwijl Spronk hen geen seconde loslaat in volkse, temperamentvolle en sprankelende stukken.

Anton Mecht Spronk (1994) is een van de grootste cellotalenten uit Nederland. Al op 19-jarige leeftijd viel hij in de prijzen bij het Nationaal Cello Concours van de Cello Biënnale Amsterdam. Sindsdien vielen hem nog vele prijzen ten deel. Hij is door de vakjury van Dutch Classical Talent via audities uitgekozen voor een coachingstraject en tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland. 

Anton Mecht Spronk (foto: Marco Borggreve)
Anton Mecht Spronk (foto: Marco Borggreve)