Ella van Poucke

Wereldvrouwen en Nieuwe Grensverleggers

Esther Valentin + Dana Zemtsov + Ella van Poucke + Lars Wouters van den Oudenweijer + Nicolas van Poucke
do 25 mrt 2021 20:15 - 22:15
do 25 mrt 2021
20:15 - 22:15
  • do 25 mrt 2021
    20:15 - 22:15
    Pauze 21:10
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Hanna Kulenty A Fourth Circle voor altviool en piano
Calliope Tsoupaki Music Dreams voor piano solo
Alba Rosa Viëtor Forget me not
Alba Rosa Viëtor Rhythm Song 
Alba Rosa Viëtor High Flight
Lili Boulanger Nocturne et Cortège voor cello en piano
Ursula Mamlok Rhapsody 
Nicoline Soeter Desire Line (wereldpremière)* 
Vier werken van finalisten Alba Rosa Viëtor Composition Competition

*in opdracht van de Alba Rosa Viëtor Stichting

19.15 uur / Inleiding

Uitvoerenden

Esther Valentin mezzosopraan
Dana Zemtsov altviool
Ella van Poucke cello
Lars Wouters van den Oudenweijer klarinet
Nicolas van Poucke piano

Warm pleidooi voor vrouwelijke componisten

Vijf charismatische jonge topmusici presenteren muziek van zes vrouwelijke componisten. Stuk voor stuk zijn het intrigerende werken, van gevestigde namen – Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki – tot de finalisten van de Alba Rosa Viëtor Compositiewedstrijd. Neem de Duits-Amerikaanse powerlady Ursula Mamlok, die een vervoerende Rhapsody schreef. Of het duo van het jonggestorven megatalent Lili Boulanger: schijnbaar eenvoudig, maar schitterend. De vijf musici spelen gezamenlijk de wereldpremière van Desire Line, dat Nicoline Soeter speciaal voor dit concert componeerde.

Pianiste en artistiek leider Reinild Mees is de drijvende kracht achter de compositiewedstrijd en het festival Alba Rosa Viva!, gewijd aan muziek van vrouwelijke componisten en vernoemd naar de Italiaanse Alba Rosa Viëtor. Deze componiste groeide uit tot kosmopolitisch kunstenaar, maar raakte na haar dood in vergetelheid – onterecht, bewijzen bijvoorbeeld haar geestige liederen. Zo zit het programma vol spetterende en ontroerende, maar zelden gehoorde muziek: een klinkend pleidooi om voorbij de door mannen gedomineerde canon te kijken.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.