Buiten de lijntjes - Slagwerk Den Haag (foto: Henry Faber)

Buiten de lijntjes (4+)

Slagwerk Den Haag
za 17 apr 2021 13:50 - 16:25
za 17 apr 2021
13:50 - 16:25
  • za 17 apr 2021
    13:50 - 16:25
    Excl. pauzedrankje
    Bimhuis

Programma

Steve Reich Drumming
Steve Reich Piano Phase (versie voor 2 marimba’s)
James Tenney Having Never Written a Note for Percussion

Uitvoerenden

Slagwerk Den Haag

Kleur buiten de lijntjes met Slagwerk Den Haag!

Wat is er leuker dan samen tekenen terwijl je naar muziek luistert? Dit laagdrempelige kinderconcert brengt twee favoriete hobby’s op een ongedwongen manier samen. Tekenaar Gerard de Bruyne en drie spelers van Slagwerk Den Haag nemen enorme vellen papier, allerlei tekenspullen en heel veel mooie instrumenten mee: beginnen maar! Buiten de lijntjes is een voorstelling voor kinderen van 4 jaar, maar deelname is ook van harte aanbevolen voor drukke ouders met overvolle agenda’s.

De muziek komt van minimal-grootheden Steve Reich en James Tenney. Hun repetitieve ritmes en rustgevende klanken vormen een vruchtbare ondergrond voor de kinderen om samen met Gerard een enorme beeldtuin te scheppen. Eerst worden er zaadjes gezaaid, dan bloeien de bloemen naar hartenlust en uiteindelijk mag iedereen zijn favoriete stukje tuin oogsten en mee naar huis nemen. Een harmonieuze middag, waar iedereen lekker buiten de lijntjes kleurt.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.