Oslo Sinfonietta

The Black Box

vr 28 maart 2014 / 19:00 - 01:00 (CONCERT 20:30 tot +/- 21:30)

Oslo Sinfonietta

The Black Box

Fascinerend spel tussen percussionist en videoscherm 

Black Box Music draait om een percussionist. Zijn handen zijn verborgen in een doos waarin verschillende instrumentachtige objecten en uiterst gevoelige microfoons zijn geplaatst. Begeleid door een ensemble van twaalf musici die door de zaal verspreid staan, verliest de percussionist zich in een fascinerend spel met live elektronica en video.

Zoals de internationaal opkomende Deense componist en installatiekunstenaar Simon Steen-Andersen (1976) zegt: ‘Een deconstructie van dirigeren en poppentheater’. Steen-Andersen (1976) wordt gezien als een van de meest avontuurlijke componisten van deze tijd. Hij maakt experimentele en onconventionele composities, waarin hij hedendaags klassiek op humoristische en ontregelende wijze vermengt met elektronica en beeld.
 

Programma

19.00 uur / Foyerdeck 1
Seamus Cater DJ set + N.M.O. (ambient performance)
N.M.O. (Navngitt Mønster Opptog) zijn de Noorse drummer en percussionist Morten Olsen en elektronisch muzikant Ruben Patiño. In dit nieuwe project mengen zij semi-analoge left-field house met traditionele Noorse snare drum muziek. Zij openen de avond met een ambient performance. Na afloop van Oslo Sinfonietta spelen zij een volledige set.

20.30 uur / Grote Zaal
Concert Oslo Sinfonietta + Håkon Stene
Simon Steen-Andersen Black Box Music (Nederlandse première)
Louis Andriessen Workers Union

21.45 uur / Foyerdeck 1
N.M.O.

22-30-01.00 uur / Foyerdeck 1
Analogue Mutations: DJ MFK, DJ Wholesome, DJ Pato
Analogue Mutations zijn een DJ-collectief uit Berlijn. Verwacht een mix van klassieke en nieuwe left field house, crunchy acid, en fresh ghetto traxs.

De pre- en aftershow is samengesteld i.s.m. onafhankelijk muziekplatform DNK Amsterdam. Een avond waarop gecomponeerde muziek, elektronische muziek én een theater logisch in elkaar overvloeien. Op Foyerdeck 1, met uitzicht op het IJ.

Uitvoerenden

Oslo Sinfonietta
Håkon Stene
percussie

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje
  • Inclusief pauzedrankje
  • Early Birds 13-30 jaar: € 10

Video

Simon Steen-Andersen - Black Box Music

Luister hier

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X