Chris Thile and Brad Mehldau Duo

Think Twice

zo 02 november 2014 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

Brad Mehldau + Chris Thile

Brad Mehldau (foto Michael Wilson)

Chris Thile

Brad Mehldau (foto Michael Wilson)

Brad Mehldau + Chris Thile

Fantasierijke interpretaties van bebop tot folk en van Dylan tot Radiohead

Zanger en mandolinespeler Chris Thile is een grote naam uit de wereld van bluegrass en Americana. In dit concert is hij te horen met de Amerikaanse pianist Brad Mehldau, een internationale held in de hedendaagse jazz. Hoe verschillend ze ook mogen lijken, ze vinden elkaar in fantasierijke interpretaties van uiteenlopende muziek; van bebop tot Ierse folk en van Bob Dylan tot Radiohead. Hun recente duo-tournee door de VS was een enorm succes.

The New York Times noemde hun optreden een prachtige balans van ‘enthousiast risico nemen en elkaar intuïtief feilloos aanvoelen’. Brad Mehldau gaf al meerdere uitverkochte concerten in zowel het Bimhuis als Muziekgebouw aan ’t IJ. Met zijn wereldberoemde trio combineert hij standards met gewaagde interpretaties van songs van Radiohead en Nirvana, in meeslepende concerten met een verhalend karakter. Vorig seizoen speelde Chris Thile muziek van onder anderen Bach voor een stampvol Bimhuis.

Eten vooraf en dj na afloop
Voorafgaand aan het concert is er de mogelijkheid te eten in restaurant Zouthaven of het Bimhuis-restaurant (graag reserveren). Na afloop draait dj Michael Vatcher in het Bimhuiscafé.

Uitvoerenden

Chris Thile mandoline, zang
Brad Mehldau piano 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Video

Partners

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X