Nora Fischer + Ties Mellema

Beck Songbook

zo 28 september 2014 / 20:15 tot +/- 21:30 / Kleine Zaal

Nora Fischer (foto Marco Borggreve)

Ties Mellema (foto Marco Borggreve)

Nora Fischer (foto Marco Borggreve)

Bizarre mix van uitersten in deze Song Reader

De veelgeprezen popmuzikant Beck – zijn grote doorbraak was het I'm a loser baby, so why don't you kill me – verraste in 2012 met zijn project Song Reader: twintig nummers in een prachtig vormgegeven boek met ouderwetse bladmuziek. Hij bracht de muziek niet uit op cd of vinyl, maar nodigde het publiek uit een eigen versie te maken. Op songreader.net staan inmiddels duizenden versies van de nummers, die vaak toch erg trouw zijn aan de oorspronkelijke nummers.

Vier baritonsaxofoons en zang
Beck gaf de vrijheid alles om te gooien in Song Reader, van akkoorden tot melodielijnen en ritmes. Alleen de teksten moesten intact blijven. Ties Mellema stelde hiervoor een onalledaags ensemble samen: een batterij lage saxofoons (The Four Baritones met Niels Bijl, Jan Menu en Tini Thomsen) en de veelzijdige zangeres Nora Fischer.

Verbluffende verzameling van stijlen
Ties en Nora benaderden uiteenlopende componisten om de nummers zoveel mogelijk op hun kop te zetten. Het resultaat is een verbluffende verzameling stijlen, emoties, klanken, grooves, bizarre momenten, verstilling en oorverdovend gekrijs. Door het vakmanschap van o.a. Ian Wilson, Konrad Koselleck, Morris Kliphuis en Maarten Ornstein, werd dat wat ooit een verzameling simpele bladmuziek was, nu een muzikale mix van uitersten.

Cd-presentatie
In maart 2014 wordt een live cd opgenomen van het programma. De cd-lancering is op deze concertavond. In oktober 2013 klonken al twee nummers in Vrije Geluiden, tijdens een uitzending die volledig gewijd was aan Nora Fischer. Voor en na het concert draait DJ D'Engelbronner.

Programma

Beck Song Reader

Voor en na het concert draait DJ D'Engelbronner

Uitvoerenden

Nora Fischer sopraan
Ties Mellema saxofoons
Niels Bijl saxofoons
Jan Menu saxofoons
Katharina Thomsen saxofoons

Achtergrond

21 september jl. waren Nora Fischer en Ties Mellema te gast bij NTR Kunststof TV om te vertellen over Beck Songbook. En zij spelen het nummer Do We? We Do (vanaf 10:47).

 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Video

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X