Thomas Beijer + Lucas van Woerkum

Documentaireconcert Canción y Danza

za 05 juli 2014 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

Thomas Beijer

Thomas Beijer (foto John Vos)

Thomas Beijer

Cancion y Danza

Thomas Beijer

Cancion y Danza

Thomas Beijer

Een Spaanse avond met pianorecital, film, paella & wijn

Een van de grootste pianotalenten van ons land, pianist/componist Thomas Beijer, neemt u samen met filmmaker Lucas van Woerkum mee naar het zinderende Spanje in hun documentaireconcert Canción y Danza.

Azuurblauwe zee, ruisende palmen, eindeloze hoogvlaktes, mysterieuze Moorse gezangen... al in zijn studietijd hoorde Thomas Beijer het terug in de Spaanse muziek, waar hij
tot over zijn oren verliefd op werd. Een klein decennium later had hij het gevoel Spanje door en door te kennen, louter door de enorme verhalende kracht van de muziek van Albéniz, Granados en de Falla. Hij was er echter nog nooit geweest!

Vorig jaar maakte hij daarom samen met Lucas van Woerkum een reis door Spanje, op zoek naar de beelden die hij tot dan toe uitsluitend had gehoord; op zoek naar de ziel van de Spaanse muziek. Met het documentaireconcert
Canción y Danza creëerden Beijer en van Woerkum een geheel nieuwe concertvorm, waarin live recital en documentaire naadloos in elkaar overvloeien. 

Canción y Danza is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Spaans diner (uitverkocht)
Om uw avond compleet te maken kunt u tussen 18.00 en 20.00 uur Spaans dineren op Foyerdeck 1. Voor € 15 p.p. krijgt u paella, brood en salade geserveerd met een heerlijk glas Spaanse wijn.

Wijnproeverij
Bij alle zes de componisten zocht Thomas, samen met wijnexpert Nicole ter Beke, een Spaanse wijn uit. Een wijn die past bij het karakter van de muziek. U kunt ter plekke een wijnproeverij bestellen en hoeft hiervoor niet te reserveren.

Nederland - Costa Rica
De voetballiefhebbers onder de concertbezoekers hoeven deze avond niets te missen van de WK-match Nederland-Costa Rica om 22.00 uur: in de Entreehal staat een scherm.

www.thomasbeijer.com
www.cancionydanza.com
meer info in de
Canción y Danza krant (pdf)

Programma

Afgewisseld met filmbeelden door Lucas van Woerkum, speelt Thomas Beijer een bloemlezing uit de mooiste Spaanse pianomuziek. U hoort onder andere muziek van Isaac Albéniz, Manuel de Falla, en Joaquín Rodrigo. Daarnaast brengt Thomas Beijer ook zijn eigen compositie Poema del Cante Jondo, een stuk dat is geïnspireerd op de poëzie van Federico García Lorca.

Programma (pianowerken afgewisseld met documentaire):
Isaac Albéniz uit de suite Iberia: Evocación / El Puerto / El Albaicín
Joaquín Rodrigo uit Cuatro Piezas para Piano: Plegaria de la Infanta de Castilla
Enrique Granados El Pelele
Thomas Beijer Poema del Cante Jondo
Federico Mompou Canción y Danza V / uit Impresiones Intimas: Secreto
Manuel de Falla Fantasia Baetica

Uitvoerenden

Thomas Beijer piano
Lucas van Woerkum film

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje
  • Inclusief pauzedrankje

Video

Canción y Danza - Thomas Beijer & Lucas van Woerkum

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X