VU-Orkest

Scheherazade

di 01 juli 2014 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

VU Orkest

VU Orkest

Bram Kortekaas (foto Florentine Berkelbach van der Sprenkel)

VU Orkest

VU Orkest

Een kleurrijk zomerconcert

Deze zomer brengt het VU-Orkest een zeer kleurrijk programma. Om te beginnen speelt het de wereldpremière van het stuk Foreign Body dat componist Bram Kortekaas schreef in opdracht van het VU-Orkest.

In Pini di Roma leidt Resphigi de luisteraar door dromerige Romeinse nachten, langs plekken waar kinderen spelen of de doden begraven liggen. De avond besluit met de Scheherazade van Nikolaj Rimski-Korsakov, een hoogtepunt uit de Russische klassieke muziek. Rimski-Korsakov baseerde het stuk op de vertellingen van Duizend-en-één Nacht. De luisteraar waant zich dan ook voor even in de Oriënt.

Het VU-Orkest is het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het werd opgericht in 1962 en groeide uit tot één van de succesvolste en beste studentenorkesten van Nederland. Onder leiding van dirigent Daan Admiraal werken de ruim 90 orkestleden elk half jaar hard aan een reeks concerten, die worden uitgevoerd in de mooiste zalen in binnen- en buitenland. Op het programma staan altijd werken uit de laatromantiek of vroege twintigste eeuw.

 

Programma

Bram Kortekaas Foreign Body (wereldpremière)
Otterino Resphigi Pini di Roma  
Nikolaj Rimski-Korsakov Scheherazade

Uitvoerenden

VU-Orkest
Daan Admiraal 
dirigent

 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X