The Necks

vr 10 april 2015 / 22:30 / Bimhuis

The Necks (foto Camille Walsh)

Afrikan Sciences

The Necks (foto Holimage)

The Necks (foto Camille Walsh)

Fascinerend Australisch jazztrio in het Bimhuis

Het Australische trio The Necks heeft een wereldwijde cultstatus opgebouwd met eindeloos fascinerende, hypnotiserende improvisaties op piano, bas en slagwerk.

Het trio speelt lange, hypnotiserende improvisaties die raakvlakken hebben met allerlei minimalistische muziek, van Steve Reich tot Afrikaanse trance en van tot ambient tot hedendaagse elektronica. Toch is er sprake van een uniek genre, gebaseerd op de wisselwerking tussen piano, bas en slagwerk; bedrieglijk eenvoudig en eindeloos fascinerend. Eind jaren tachtig zochten de drie jazzmusici van The Necks een alternatief voor de drukke notenreeksen en solo’s van hun tijdgenoten. De ritmesectie op het album In a Silent Way van Miles Davis vormde een belangrijke inspiratiebron.

'The Necks is een van die cultbands die ondanks minimale aandacht binnen de mainstream-pers een status heeft waar velen slechts van kunnen dromen.’ (Gonzo(circus))


‘They produce a post-jazz, post-rock, post-everything sonic experience that has few parallels or rivals... their music is a thrilling, emotional journey into the unknown.’ (The Guardian)
 

Afrikan Sciences
Na afloop van The Necks speelt de hyperproductieve New Yorker Eric Porter, bekend als Afrikan Sciences live in het Bimhuiscafé. Eens omschreven als liefdeskind van Afrika Bambaataa en science-fiction schrijver Octavia Butler wordt hij ook liefkozend de ‘Rhythm Czar’ genoemd. De laatste jaren is hij door releases op o.a. PAN records gestaag gegroeid tot zeer gerespecteerde producer in elektronische muziek.

Programma

Warm up / festivalcafé / vanaf 18.00 / i.s.m. Gonzo(circus)
Festivalcafe / 18:00-19:00
DJ's Schuermans & Schermer
Festivalcafe / 19:00-19:30
Janne Raettyae
Festivalcafe / 19:30-20:00
Hellvete

Bimhuis / 22:30-00:00
The Necks

Bimhuiscafé / 23:30-02:45
DJ’s Schuermans & Schermer

Bimhuiscafé / 00:00-01:00
Afrikan Sciences LIVE

Uitvoerenden

Hoofdprogramma
Chris Abrahams
piano
Lloyd Swanton bas
Tony Buck drums

Afrikan Sciences
Eric Porter

Goed om te weten

Voorafgaand aan het concert van The Necks is het restaurant van het Bimhuis open voor diner van 18.30 tot 20.30 uur. http://bimhuis.nl/cafe-restaurant. Het café en de kassa is open vanaf 20.30.

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Video

Partners

Tags

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X