Merlijn Twaalfhoven

Resonance Night

za 01 oktober 2016 / 20:00 tot +/- 02 okt 08:00 / Hele Gebouw

Resonance Night (foto Marina Slabbers)

Resonance Night (foto Marina Slabbers)

Resonance (foto Co Broerse)

Merlijn Twaalfhoven (foto Poike Stomps)

Resonance Night  (foto Marina Slabbers)

Verstilde klankervaring van zonsondergang tot zonsopkomst met 200 zangers 

In Resonance Night scheppen tweehonderd zangers verspreid door de Entreehal en de Foyerdecks van het Muziekgebouw een ingetogen en verfijnde wereld van klank, die twaalf uur aanhoudt. Er wordt niet gesproken. In een voortdurende evolutie van puur geluid ontstaan geleidelijk melodieën, ritmes, akkoorden en harmonieën. Merlijn Twaalfhoven - een van de meest avontuurlijke componisten van dit moment - creëert een ongedwongen omgeving waarbij publiek vrij in- en uit kan lopen en op bepaalde momenten zelfs mee kan doen.

Deze avond is Twaalfhoven op zoek naar een nieuwe vorm om muziek te beleven. Het publiek kan aan deze muzikale reis deelnemen door ter per plekke in interactie met deelnemers composities te laten ontstaan. Ervaar hoe strakke compositie, vrije klank en improvisatie samengaan. Het indrukwekkende uitzicht over het water, de kleur van de lucht als de nacht invalt en als uiteindelijk de zon weer opkomt, is integraal onderdeel van deze ervaring.

Meer informatie op http://merlijntwaalfhoven.com/resonance

Merlijn Twaalfhoven over de Resonance Night:

Zelf meedoen kan ook via voorbereidende workshops
Ter voorbereiding op Resonance Night organiseert het projectteam verschillende workshops, deelname kost € 35. Iedere workshop focust op een ander aspect van (samen) zingen. Zo zijn er workshops Bulgaarse zang, Ritme met je stem of Improviseren en soundpainting. Deelnemers aan een workshop treden tijdens Resonance Night op, en hoeven niet nog een los toegangskaartje voor Resonance Night te kopen. Meer informatie over de workshops en inschrijven? Klik hier. 

Programma

 Kijk voor de meest actuele informatie over dit programma ook op http://merlijntwaalfhoven.com/resonance/home

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Prijzen

(Prijzen excl. pauzedrankje)

€ 10,00
Normaal
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Video

Impressie van 24 Hour Resonance: een muzikale, 24 uur durende soundscape van componist Merlijn Twaalfhoven in Muziekgebouw aan 't IJ op 10 en 11 oktober 2015

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X