Blackmail (1929) - Alfred Hitchcock

Metropole Orkest

vr 23 februari 2018 / 20:15 tot +/- 21:35 / Grote Zaal

Alfred Hitchcock

Anny Ondra in Blackmail (1929, Alfred Hitchcock)

Blackmail (1929, Alfred Hichcock)

Metropole Orkest (foto Metropole Orkest)

Blackmail (1929, Alfred Hichcock)

Alfred Hitchcock

Fenomenale psychologische thriller in superieure versie  

Specialist in de uitvoering van zwijgende film, het Metropole Orkest, begeleidt in volle bezetting deze fenomenale psychologische thriller. In Blackmail ontkomt een jonge vrouw aan een daterape door haar belager te doden. Maar zoals de titel al verraadt, daarmee is haar misère nog niet voorbij. In zijn laatste zwijgende film bewijst Hitchcock zijn reputatie als master of suspense, met onder meer een spectaculaire climax in het British Museum.

Hoewel Blackmail de filmgeschiedenis in ging als Hitchcocks eerste geluidsfilm, maakte hij gelijktijdig een zwijgende versie voor de vele theaters die nog niet waren uitgerust voor de ‘talkies’. Deze stille versie is door de inventieve cameravoering in visueel opzicht veruit superieur. De begeleidende score is door de specialisten van het Metropole Orkest samengesteld uit het rijke oeuvre van oprichter Dolf van der Linden met aanvullende composities en repertoirekeuze van Bob Zimmerman.

De film is gerestaureerd door het BFI National Archive in samenwerking met STUDIOCANAL. De hoofdsponsoring is verzorgd door The Hollywood Foreign Press Associaton en The Film Foundation. De aanvullende sponsoring is verzorgd door Deluxe 142, Pia Getty, Col & Karen Needham en de Dr Mortimer & Theresa Sackler Foundation.

Programma

Blackmail (1929) van Alfred Hitchcock met muziek van Dolf van der Linden en Bob Zimmerman

Uitvoerenden

Metropole Orkest  

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Prijzen

(Prijzen incl. pauzedrankje)

€ 27,50
Normaal
€ 22,00
CJP
€ 22,00
Stadspas
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Partners

X