Matinée Marocaine

Nabyla Maan + Khalid Bennani + Ahaddaf Quartet

zo 26 november 2017 / 14:00 tot +/- 16:45 / Grote Zaal

Nabyla Maan

Khalid Bennani

Nabyla Maan

Nabyla Maan

Unieke middag met topmusici uit Marokko 

Een bijzondere Matinée Marocaine met een concert én met een moderne versie van een souk. In de Grote Zaal klinkt muziek uit de vele culturen die Marokko rijk is. En op de foyers tussen het eerste deel van het concert en het tweede, niet alleen de nieuwste Marokkaanse mode, óók heerlijk eten en drinken. Er klinkt muziek uit Andalusië, klassieke Marokkaans-Arabische werken en volksmuziek door topmusici uit Marokko, geliefd door een miljoenenpubliek zoals zangers Nabyla Maan en Khalid Bennani.

Het Ahaddaf Quartet van componist en udspeler Mohamed Ahaddaf, met Aki Spadaro op piano, Francesco Bongiorno op drums en percussie en Marko Bonarius op bas, speelt deze middag een unieke mix van Arabo-Andalusische muziek met jazz. Zowel in de eerste helft als de tweede helft van het concert begeleiden zij Nabyla Maan en Khalid Bennani. In de tweede helft krijgt het kwartet versterking van gerenomeerde musici voor het meer klassieke repertoire.

De Marokkaanse Nabyla Maan (Fez, 1987) stak als tiener de geliefde songs van het populaire Nass El Ghiwane (een groep uit de jaren 70 met vergelijkbare status als The Beatles) in een modern jasje. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een zangeres met een zeer verfijnd repertoire met liederen van weleer, en eigen composities die zij maakt met haar echtgenoot componist en gitarist Tarik Hilal.

De charismatische schrijver, componist en zanger Khalid Bennani (Taza, 1966) is bijzonder veelzijdig. Hij is bekend om zijn opzwepende volksmuziek, zijn Judeo- en Arabisch Andalusische muziek en Melhoun, melodische gedichten. Op tienjarige leeftijd begon hij zijn carrière in het orkest van zijn broer Abdellatif, waarna hij uitgroeide tot een van de meest geliefde chaabizangers bij jong en oud in Marokko.
 

Programma

Souk / Foyerdecks / vanaf 13.00 uur

Concert / Grote Zaal / 14.00 uur
 

Uitvoerenden

Nabyla Maan zang
Khalid Bennani zang
Tarik Hilal gitaar

Ahaddaf Quartet:
Mohamed Ahaddaf ud
Aki Spadaro
piano
Francesco Bongiorno
drums
Marko Bonarius
bas

 

Prijzen

(Prijzen excl. pauzedrankje)

€ 26,00
Normaal
€ 21,00
CJP
€ 21,00
Stadspas
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X