Speak Up!

Silbersee + BackBone

zo 04 februari 2018 / 20:15 tot +/- 21:15 / Grote Zaal
Silbersee + BackBone

Nieuwe urban dansvoorstelling van JacobTV, Silbersee en BackBone

Stel je weet dat je op een dag verantwoording moet af leggen over je daden. Zou je dan net zo handelen als nu? Dat is waar de nieuwe urban dansvoorstelling Speak Up! om draait. Makers zijn componist JacobTV, de vernieuwers van muziektheaterhuis Silbersee en hiphop dansgezelschap BackBone. De choreografie is van Alida Dors, een van de meest toonaangevende hiphopchoreografen van Nederland.

Dors en muzikaal leider Romain Bischoff brengen in Speak Up! een smeltkroes vol hiphop-vibes, met muziek van ‘avant-pop’ componist JacobTV en DJ Lovesupreme. Energieke dans gecombineerd met live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek.

Alida Dors kijkt met groeiende verbazing naar onze tijd, waarin zij ervaart dat je mening delen met anderen steeds gewoner wordt, maar zelden leidt tot een oprecht gesprek waarin we elkaars en ons eigen denken en handelen bespreken en wegen. Sommige mensen zijn bereid te reflecteren op hun daden zoals dominee Jimmy Swaggart. Anderen zijn vol zelfvertrouwen zoals president Donald Trump. In Speak Up! roepen zes mensen in de kracht van hun leven zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze zijn?

JacobTV begon als rocker in de band van Herman Brood en groeide uit tot ‘avant-popcomponist’, wiens roem tot in New York reikt. JacobTV is onder andere bekend van de reality opera The News en ontving in 2016 de eerste BUMA Classical Award. Alida Dors – opgeleid als fiscaal econoom, daarna de hiphop ingedoken – ontving eerder de prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Programma

Jacob ter Veldhuis Speak Up!

Uitvoerenden

Alida Dors choreografie & concept
Romain Bischoff muzikale leiding
Bilal Bachir (dans), Donna Chittick (dans), Liza Panjoel (dans), Pom Arnold (dans), Carla Nahadi Babelegoto (zang), Maciej Straburzynski (zang) spelers
Jacob ter Veldhuis & DJ Lovesupreme muziek
Peggy Olislaegers & Maarten van Hinte dramaturgie
Ascon de Nijs toneelbeeld
Jeffrey Steenbergen lichtontwerp
Isis Vaandrager kostuumontwerp

Achtergrond

Bekijk de wekelijkse vlog over Speak Up! via het Youtube-kanaal van BackBone.

 

Prijzen

(Prijzen excl. pauzedrankje)

€ 24,00
Normaal
€ 19,00
CJP
€ 19,00
Stadspas
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Video

Speak Up! Trailer

Tags

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X