Atlas Chamber Ensemble

Makam & Mugam

za 16 september 2017 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

Atlas Academy (foto Joël Bons)

Atlas Academy (foto Joël Bons)

Atlas Academy (foto Joël Bons)

Sterspelers van het Atlas Chamber Ensemble

Makam & Mugam is een programma, uitgevoerd door vier sterspelers van het Atlas Chamber Ensemble, rond de eeuwenoude muzikale tradities van Armenië, Azerbeidzjan en Turkije. Het is een politiek turbulent en qua religie zeer verdeeld gebied, dat zich uitstrekt van Turkije via de Kaukasus en het Midden-Oosten tot India. Naast vele lokale verschillen toont de muziek in deze contreien ook grote overeenkomsten: in bouw, ornamentiek, lineariteit en modaliteit.

In de bezetting staan twee sterspelers uit de Azerbeidzjaan: Elcin Nagijev is virtuoos tar-bespeler en Elshan Mansurov wordt geroemd om zijn betoverende, expressievolle kamancha-spel (beide Iraanse snaarinstrumenten). De uit Armenië afkomstige Gevorg Dabaghian verklankt op zijn duduk (hobo, een dubbelriet-instrument) diepe melancholie; en de Turkse Neva Özgen verleidt de luisteraar met haar elegante vioolachtige kemençe. 

* Op 10 juli jl. is Dhruba Ghosh onverwacht op 59-jarige leeftijd gestorven. Dhruba Ghosh was een absoluut grootmeester en heeft veel betekend voor de ontwikkeling en verbreiding van de sarangi als solo-instrument. Het Muziekgebouw leeft mee met zijn naasten. Vanwege het heengaan van Ghosh zullen de solisten Gevorg Dabaghian, Neva Özgen, Elshan Mansurov en Elcin Nagijev een aangepast programma brengen. Zodra hier meer over bekend is, ontvangen kaartkopers bericht en wordt de informatie op deze pagina aangepast.

Uitvoerenden

Atlas Chamber Ensemble:

Elshan Mansurov kamancha
Elchin Nagijeiv tar
Gevorg Dabaghian duduk
Neva Özgen kemençe

ntb percussie
 

Prijzen

(Prijzen incl. pauzedrankje)

€ 32,00
Normaal
€ 25,50
CJP
€ 25,50
Stadspas
€ 10,00
Early Bird (13-30 jaar)
bestel tickets Zet op mijn wensenlijstje

Video

Gevorg Dabaghian demonstrates the Armenian duduk

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X