Avital meets Avital

Vernieuwende klankkleuren

zo 08 oktober 2017 / 20:15 tot +/- 21:45 / Bimhuis

Avi Avital & Omer Avital (foto Christie Goodwin)

Avi Avital & Omer Avital (foto Christie Goodwin)

Avi Avital & Omer Avital (foto Christie Goodwin)

Avi Avital & Omer Avital (foto Christie Goodwin)

Charismatische musici verbinden klassiek, jazz en Oosterse muziek 

De van oorsprong Israëlische Avi Avital tilt het mandolinespel naar een hoger niveau. Afkomstig uit de wereld van Bach en Vivaldi gaat hij nu de dialoog aan met de al even charismatische jazzmusicus Omer Avital (geen familie), die moeiteloos wisselt tussen contrabas en ud, de Arabische luit. Een vernieuwende kruisbestuiving tussen jazz, folk en klankkleuren uit het Midden-Oosten, uitgevoerd met de finesse van kamermuziek.

Avi en Omer Avital komen beiden uit Joods-Marokkaanse gezinnen uit Israël, maar kozen ieder hun eigen muzikale route. Avi Avital verovert vanuit Berlijn de klassieke muziekwereld met spectaculaire concerten, terwijl Omer Avital hoge ogen gooit in de vooruitstrevende jazzclubs van New York. Nu spelen ze voor het eerst samen in Nederland, begeleid door pianist Yonathan Avishai en Duitse percussionist Murat Co┼čkun.

Let op: Dit concert vindt niet meer plaats in de Grote Zaal van het Muziekgebouw, maar in het Bimhuis. Kaartkopers hebben hier een bericht over ontvangen. Een ticket voor het Bimhuis biedt bij drukke concerten géén garantie op een zitplaats. Om deze reden is het raadzaam om op tijd te komen.

Uitvoerenden

Avi Avital mandoline
Omer Avital ud / contrabas
Yonathan Avishai piano
Itamar Doari percussie
 

Prijzen

(Prijzen incl. pauzedrankje)

€ 29,00
Normaal
€ 23,00
CJP
€ 23,00
Stadspas
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Video

Avital meets Avital | "Maroc"

Partners

 

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X