Kayhan Kalhor + Ali Bahrami Fard

Koerdische en Perzische composities

di 14 november 2017 / 20:15 tot +/- 21:45 / Grote Zaal

Kayhan Kalhor (foto Todd Rosenberg)

Kayhan Kalhor + Ali Bahrami Fard

Betoverende Koerdische en Perzische muziek

Kayhan Kalhor en Ali Bahrami Fard, twee uitzonderlijke snarenspelers uit Iran, delen een diepe band als het gaat om traditionele Koerdische en Perzische muziek. Hun bejubelde album I Will Not Stand Alone uit 2012 is een muzikaal document van kemanche-meester Kalhor, die als vijand van het Iraanse regime jarenlang in eenzaamheid doorbracht. De klankkleuren van dit album zijn dan ook donker, melancholiek en klaaglijk, want Kalhor speelt op de voor hem ontworpen 'shah kaman' (knie-viool), die een diepe, cello-achtige klank heeft. Fard bespeelt niet zijn gewone santur (het Perzische hakkebord), maar een bassantur. Het programma bestaat uit traditionele Koerdische en Perzische muziek en een aantal nieuwe composities.

Kayhan Kalhor speelde al op zijn dertiende in het Nationaal Orkest van Iran en studeerde later Europese klassieke muziek. Hij brak internationaal door in samenwerking met onder anderen cellist Yo-Yo Ma en regisseur Francis Ford Coppola.

The Guardian schreef:
“They never spoke, they were playing instruments that are little known to British audiences, and they only performed one instrumental piece, which lasted for more than an hour. But this was an intense, memorable and almost exhaustingly emotional set." 

Dit concert is ter vervanging van het oorspronkelijke concert van Toumani Diabaté en Kayhan Kalhor. Toumani Diabaté en Kayhan Kalhor hebben besloten hun Duo Tour voorlopig uit te stellen. De reden hiervoor is dat ondanks pogingen het programma op tijd af te hebben, beide topmusici het gevoel hebben nog niet klaar te zijn voor de tour. Toumani Diabaté en Kayhan Kalhor betreuren dit ten zeerste en bieden hiervoor hun welgemeende excuses aan.  

Uitvoerenden

Kayhan Kalhor kemanche (knievedel)
Ali Bahrami Fard bassantur (Perzisch hakkebord)

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Prijzen

(Prijzen excl. pauzedrankje)

€ 29,00
Normaal
€ 23,00
CJP
€ 23,00
Stadspas
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Video

In Concert: Kayhan Kalhor and Ali Bahrami Fard

Partners

 

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X