Colin Stetson

Solo album release

vr 21 april 2017 / 20:30 tot +/- 22:30 / Bimhuis

Colin Stetson (foto Peter-Gannushkin)

Colin Stetson (foto Bradley Kulisic)

Colin Stetson (foto Peter-Gannushkin)

Ware sensatie op de bassaxofoon

Colin Stetson staat bekend als een ware sensatie op de bassaxofoon, die hij laat klinken als een compleet blaasorkest inclusief percussie. De Canadese saxofonist werkte eerder samen met o.a. Arcade Fire, Tom Waits en David Byrne. Deze avond in het Bimhuis geeft hij een vooruitblik op zijn binnenkort te verschijnen solo-album All This I Do for Glory.

In zijn hypnotiserende solostukken gebruikt hij indrukwekkende circulaire ademhalingstechnieken en versterkt hij de geluiden van de saxofoon met contactmicrofoons. Zijn nieuwe solo-album is gemodelleerd naar een Griekse tragedie en vertelt het verhaal van een gedoemde liefde door middel van muziek die beïnvloed is door de ambient/elektronica van Autechre en Aphex Twin. Colin Stetson speelt later dit jaar in het Bimhuis met de noise/metal-formatie Ex Eye.

‘Stetson has manipulated extended techniques to create brilliantly inventive songs’ (Downbeat).

‘Stetson demolishes clichés to unleash fresh, unexpected energies. It's like being inside an enormous brass tunnel full of windy byways and slamming valves, at once exhilarating and frightening’ (Pitchfork).

NB Dit concert vindt plaats in het Bimhuis

Uitvoerenden

 Colin Stetson bassaxofoon

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Video

Partners

 

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X