Forma + twice upon a time + Tasker + Phurpa

After i.s.m. Strange Sounds from Beyond & Gonzo(circus)

vr 07 april 2017 / 22:35 tot +/- 08 apr 03:00 / Foyerdeck 1

World Minimal Music Festival

Programma

Forma

Phurpa

Tasker

Tasker

Forma

Rokende schalen en keelzang uit de Himalaya

In lijn met het avondconcert speelt festivalpartners Gonzo(circus) en Strange Sounds From Beyond deze avond en nacht elektronische (live)muziek uit alle windstreken. Zoals het elektro-akoestische livetrio Forma uit Brooklyn, dat inspiratie put uit de ambient van Brian Eno, maar ook uit de experimentele minimal van Terry Riley, Michael Nyman en Pauline Oliveros. Tasker is als dj en oprichter van het befaamde Whities-label, en met zijn NTS-radioshow (van minimal tot wereldmuziek) al jaren een factor van belang in de Londense muziekscene. Whities werd door Fact uitgeroepen tot een van de tien beste labels van 2016. Amsterdams duo twice upon a time zorgt voor een eclectische trip. En dj Mata Hari – host van de wekelijkse Strange Sounds From Beyond-show op Red Light Radio – draait van dub tot wave de avond heerlijk aan elkaar.

Purhpa i.s.m. Gonzo(circus) en Red Light Radio
Phurpa is een groep uit Moskou, maar hun duister-mystieke boeddhistische klankritueel lijkt rechtstreeks uit een magische voortijd te komen. Met een soort zwarte imkerkappen over hun hoofd zitten de leden van Phurpa in de schemering tussen rokende schalen. Een indringend laag geluid doet de rillingen over de rug lopen: tantrische keelzang uit de Himalaya. Met handbekkens, lijsttrommels en schrille schalmeien roept Phurpa een experimentele ambientsfeer op die veel indruk maakt.

De groep werd in 2003 opgericht door Alexej Tegin, die al in de jaren 90 experimenteerde met traditionele en rituele muziek. Cruciaal was zijn ontdekking van bön, een vorm van boeddhisme die eind tiende eeuw ontstond in Tibet. Toen Tegin enkele meesters van de Tibetaanse Gyume- en Gyuto-kloosters ontmoette, waar keelzang beoefend wordt, was de kiem gelegd. De groep is vernoemd naar een driekantige, bewerkte dolk (ook wel ‘kīla’ genoemd) die in verschillende boeddhistische tradities gebruikt wordt bij rituelen.

 

Programma

Foyerdeck
23.00 uur - Mata Hari 
23.30 uur - Forma (live)
00.15 uur - twice upon a time 
01.15 uur - Tasker

Atriumzaal
23.30-03.00 Phurpa

Prijzen

(Prijzen excl. pauzedrankje)

€ 5,00
Normaal
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X