Spr!tzl Tage 2018

I/O + Stopcontact + Teddy’s Last Ride

wo 04 juli 2018 / 19:30 tot +/- 23:00 / Grote Zaal

Spr!tzl Tage 2018 (foto Lukas Wierzbowski)

Akim Moiseenkov & Dave Wismeijer (foto Bas de Brouwer)

Thanasis Deligiannis (foto Bas de Brouwer)

Spr!tzl uitreiking (foto Bas de Brouwer)

Spr!tzl Tage 2018 (foto Lukas Wierzbowski)

Spr!tzl Tage: twee zomeravonden vol dwaze, nieuwe kunstenaars

Spr!tzl is Silbersee’s atelier voor dwaze kunstenaars. Door een vakjury werden Thanasis Deligiannis van I/O, Akim Moiseenkov en Dave Wismeijer van Stopcontact en Manuel Kiros Paolini van Teddy’s Last Ride geselecteerd om deel te nemen aan het eerste Spr!tzl atelier.

Zij kregen elk een budget van € 15.000 om hun dwaze plannen verder te ontwikkelen onder mentorschap van Silbersee. Het eindresultaat is te zien in de Grote Zaal tijdens deze eerste editie van de Spr!tzl Tage. Daarnaast vinden de Spr!tzl Tage plaats op 5, 6 en 7 juli in A Lab, A’DAM Toren en de Tolhuistuin.

I/O - re
I/O neemt in - re het publiek mee naar een nachtbar in een afgelegen stad waar een herinnering ronddwaalt. Op de televisie speelt een band uit een ver verleden. Terwijl de tijd verder is gegaan, lijken de muzikanten van toen nog door te spelen. re- is een vervormde comeback van een herinnering en een surrealistisch concert in het hoofd van een zangeres.

Stopcontact – Warm at Heart
Warm at Heart is een absurdistische voorstelling over drie eenzame muzikanten die verzeild raken in een onverwacht klankenavontuur. Met elektronica, zelfgebouwde decors als instrumenten, hun lichaam en hun stem brengt de band Stopcontact (Akim Moiseenkov, Dave Wismeijer) een humoristisch verhaal over eenzaamheid en het terugvinden van je eigen geluid. Musique concrète meets Frank Sinatra.

Teddy’s Last Ride – Through the valley
Dans, muziek en videoprojectie komen samen in een onverwacht schouwspel, waarin de ethiek van de kijker bloot wordt gelegd. Drie outcasts ontmoeten elkaar in een donker sprookje waarin transgenders, drugsverslaafden en pedofielen hun verhaal vertellen.

Voor meer informatie zie www.spritzl.com. Spr!tzl is een initiatief van Silbersee in samenwerking met A’DAM Toren, Tolhuistuin, A Lab en Muziekgebouw aan ’t IJ. Spr!tzl wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Programma

I/O - re
Stopcontact Warm at Heart
Teddy’s Last Ride Through the valley

Uitvoerenden

I/O
Thanasis Deligiannis

Stopcontact
Akim Moiseenkov
Dave Wismeijer
Jelle Huiberts

Teddy’s Last Ride
Manuel Kiros Paolini
Milan Schudel
Agnese Fiocchi
Sonia Zwolska
Andy Smart
Sander Roux

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Prijzen

(Prijzen incl. pauzedrankje)

€ 17,00
Normaal
€ 13,50
CJP
€ 13,50
Stadspas
€ 10,00
Early Bird (13-30 jaar)
bestel tickets Zet op mijn wensenlijstje

Video

Tags

X