foto Martina Simkovicova

foto Martina Simkovicova

Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen elf gratis toegankelijke lunchconcerten in onze Grote Zaal: een prachtige manier om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. Wij organiseren de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours, het Rubens Consort en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Tip: Combineer de lunchconcerten met een rondleiding door het gebouw, voorafgaand aan het concert. Of met een lunch in ons restaurant.

Jong talent

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds stelt jonge, getalenteerde musici in staat uitmuntende, zeer dure instrumenten te bespelen. Het Prinses Christina Concours ondersteunt kinderen en jongeren hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen. Met de beste studenten van het Conservatorium van Amsterdam werkt het Muziekgebouw in meerdere series nauw samen (zie ook deze serie). De Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest biedt plaats aan jonge, zeer getalenteerde musici, begeleid door leden van het orkest. Met het Kamermuziek Lab biedt het Rubens Consort drie young professionals de kans om op een hoog niveau kamermuziekervaring op te doen.

Concerten in deze serie

U kijkt naar concerten seizoen 18/19. Om alle concerten te zien, vink hierboven ook seizoen 17/18 aan .

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X