Minimal Music Festival

Minimal Music Festival 2019

3 - 7 apr 2019 / Trip naar hogere sferen

Na vijf edities met de beste minimal van het eerste uur reikt het Minimal Music Festival ditmaal iets verder: het transcendentale van minimal als geestverruimende ervaring. De meditatieve kracht van herhaling is zo oud als de muziek, maar treedt bij veel nieuwe makers juist nu op de voorgrond.

Het festivalprogramma is als vanouds divers: met Kate Moores nieuwe werk Space Junk, de synth-drones van Étienne Jaumet en het nieuwe pianoconcert dat spiritueel-minimalist Vladimir Martynov schreef voor pianist Ralph van Raat. Ook de randprogrammering biedt net als de concerten ruimte aan collectieve beleving, reflectie, verdieping en ontspanning. Met tributes aan oerminimalisten La Monte Young en Terry Riley eren we bovendien de pioniers.
  

Trailer

 

Podcast
Luister naar de Minimal Music Festival Podcast door muziekjournalist Job de Wit. Ook te beluisteren op SpotifyStitcher, TuneIn en Apple Music.
  Spotify playlist


Tickets
Bestel met korting bij 3 of meer concerten
Wanneer u 3 of meer concerten in het festival bezoekt, krijgt u festivalkorting (stapelkorting), oplopend tot 35%. Hoe meer concerten u kiest, hoe hoger de korting:

• 20% korting bij 3 tot 6 verschillende concerten 
• 25% korting bij 6 tot 9 verschillende concerten
• 35% korting bij 9 of meer verschillende concerten

Meer informatie over tickets bestellen met festivalkorting

 

Programmaboekje


 

Exposities

Joost Rekveld #73


Regenbogen en halo’s worden in veel culturen gezien als een manifestatie van de onderliggende structuur van de wereld. Ze worden uitgelegd als goddelijke tekens, als het zichtbaar worden van gekleurde lichtdeeltjes of, meer recent, als het resultaat van quantum-interacties tussen licht en water. #73 werd ontwikkeld voor het Minimal Music Festival en is een monumentale installatie die is geïnspireerd door deze geschiedenis. De beeldcompositie is gebaseerd op de natuurkunde achter atmosferische optica.

Entreehal, doorlopend. Dagelijkst van 10.00 tot einde programma


Kate Moore Cassini


Het kunstwerk Cassini en de video over ruimteafval van de European Space Agency horen bij het concert Space Junk van Kate Moore, uitgevoerd door Asko|Schönberg op woensdag 3 april om 20.15 uur. Componiste Kate Moore en ensemble Asko|Schönberg hechten er belang aan het groeiende milieuprobleem ruimteafval voor een groter publiek hoorbaar en zichtbaar te maken.

Atrium, doorlopend. Dagelijks van 10.00 tot einde programma 

Alle concerten: