Alma Quartet (foto: Jan Willem Groen)

Strijkkwartetten

Welkom in het huis van het strijkkwartet

Het Nederlandse huis van het strijkkwartet, zo mag je het Muziekgebouw inmiddels wel noemen. Strijkkwartetmusici zijn unaniem: de akoestiek van de Grote Zaal is perfect voor hun genre. En met vier aansprekende serieconcerten, de Weinberg Marathon én de tweede editie van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam kan de liefhebber zijn hart ophalen.

De serie Strijkkwartetten biedt dit seizoen vier ensembles: het avontuurlijke Alma Quartet uit Amsterdam maakt zijn debuut in het Muziekgebouw. Het Spaanse Quarteto Casals, absolute wereldtop, keert terug. Het gelauwerde Pavel Haas Quartet belicht de grote Tsjechische strijkkwartettraditie, het Franse Quatuor Diotima plaatst Schubert en Bartók naast een première van Oscar Bianchi. In januari start de tweede editie van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. En met een integrale uitvoering in december van alle zeventien (!) kwartetten van Mieczysław Weinberg door Quatuor Danel staat er een spectaculaire marathon op stapel.

Alle concerten:

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring