Ensemble Correspondances (foto: Josep Molina)

Oude Muziek

Grote namen en ontdekkingen uit de authentieke uitvoeringspraktijk

In de heldere en warme akoestiek van de Grote Zaal komt oude muziek bijzonder goed tot zijn recht. Dit seizoen grote namen én ontdekkingen uit de authentieke uitvoeringspraktijk. Zo viert dirigent Ton Koopman met Amsterdam Baroque Orchestra zijn 75e verjaardag, brengt Tiburtina Ensemble een ode aan mystica Hildegard von Bingen en zingt Zielsverwant Maarten Engeltjes prachtige duetten van Henry Purcell met de wereldberoemde countertenor Andreas Scholl.

Collegereeks oude muziek
Voorafgaand aan vier concerten een college in de Grote Zaal. Docent is dramaturg en publicist Jan van den Bossche, oud-directeur van onder andere het Utrechtse Festival Oude Muziek en de Nederlandse Bachvereniging. De colleges zoomen in op thema’s als de Napolitaanse stijl, de Spaanse polyfonie en de vroege Franse barok. Van den Bossche schetst in iedere college een luisterrijk beeld van een muzikaal tijdperk.
 
Jan Van den Bossche

Alle concerten:

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring