Metropole Orkest (foto: Hans van der Woerd)

Film en livemuziek

Nieuwe composities bij filmklassiekers

Van hoogwaardig melodrama tot vernieuwende beeldpoëzie. In het laatste decennium van de zwijgende cinema gaan kunstzinnig meesterschap en experimenteerdrift hand in hand. Dit seizoen vertoont het Muziekgebouw samen met EYE Filmmuseum vier klassieke films voorzien van nieuwe scores. Composities die net als de films met vakmanschap en creatieve durf zijn gemaakt.

In de jaren twintig van de vorige eeuw werd film een volwassen kunstdiscipline. Op diverse plaatsen in de wereld ontstonden karakteristieke eigen stromingen. Die verschillende benaderingen van de filmkunst hoor je terug in de nieuwe composities voor de films uit deze serie. Zo is het Metropole Orkest het uitgelezen gezelschap om een klassiek Amerikaans melodrama te voorzien van meeslepende begeleiding en versterkt het solo saxgeluid van BL!INDMAN perfect de hoogstpersoonlijke wereld van de Franse impressionistische cinema. De onconventionele klankkleur van het vierkoppige Revue Blanche vloeit naadloos samen met experimentele beeldpoëzie uit Japan en het pianospel van Olga Pashchenko maakt de beleving van het fantasierijke Duitse expressionisme nóg intenser.

In samenwerking met:

Alle concerten:

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring