foto: Martina Simkovicova

Words & Music

11 - 12 jan 2020 / Samuel Beckett. Festival met muziek, theater en andere kunstvormen

Een tweedaags festival met dramatische monologen, verstilde muziek, aangrijpende concerten, interdisciplinair theater en installaties, in alle uithoeken van het gebouw.

Samuel Beckett: Nobelprijswinnaar, literaire grootheid, schrijver van tragikomische theaterstukken, poëzie en romans. Maar ook icoon van het absurdisme en schrijver van tot op het bot uitgeklede gedichten. Beckett (1906 - 1989) was een groot liefhebber van muziek maar werkte zelden samen met componisten. Op één uitzondering na: de Amerikaan Morton Feldman (1926-1987), net als Beckett een volstrekt eigenzinnige artistiek persoonlijkheid met een uniek oeuvre. De woorden van Beckett en de noten van Feldman lopen als een rode draad door Words & Music, een tweedaags festival waar achter elke deur een andere wereld tevoorschijn komt.

20% combinatiekorting
Wanneer u kaarten koopt voor beide festivaldagen, ontvangt u 20% korting op het reguliere tarief. U betaalt €54 ipv €68. Om te bestellen voeg beide festivaldagen toe aan uw winkelmandje, en kies vervolgens voor 'combinatiekaart' (bovenste tarief).

Dit festival wordt gemaakt door:

Asko|Schönberg, Cappella Amsterdam, Het Nationale Theater, Reinbert de Leeuw, Gerrie de Vries, Ensemble Academie, Daniel Reuss, Stichting Gaudeamus Muziekweek, met steun van Fonds Podiumkunsten.

Op het programma:
Werken van Morton Feldman, Samuel Beckett, György Kurtág, Jerzy Bielski, Dick Raaijmakers, Bart de Vrees, Jan van de Putte en Klaas de Vries.

Performance Shhh!
Na afloop van de concerten is in het Atrium de intrigerende performance Shhh! van Dick Raaijmakers (1930 - 2013) te zien. Raaijmakers gebruikt daarvoor de geluidsband van de film Film van Beckett, met geluiden uit een Laurel en Hardy-film.

Meer informatie en festivalupdates:
askoschoenberg.nl

Dramatische monologen en aangrijpende concerten

Alle concerten:

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring