Words & Music 2020

11 - 12 jan 2020 / Samuel Beckett. Een weekend muziek, theater en spoken word

Een weekend vol aangrijpende concerten, theater, verstilde muziek, installaties, film en spoken word, in alle uithoeken van het gebouw.

Samuel Beckett: literaire grootheid, schrijver van tragikomische theaterstukken, poëzie en romans. Maar ook icoon van het absurdisme en schrijver van tot op het bot uitgeklede gedichten. Beckett (1906 - 1989) was een groot liefhebber van muziek maar werkte zelden samen met componisten. Op één uitzondering na: de Amerikaan Morton Feldman (1926-1987), net als Beckett een volstrekt eigenzinnige artistiek persoonlijkheid met een uniek oeuvre. De woorden van Beckett en de noten van Feldman lopen als een rode draad door Words & Music, een tweedaags festival waar achter elke deur een andere wereld tevoorschijn komt.

20% combinatiekorting
Wanneer u kaarten koopt voor beide festivaldagen, ontvangt u 20% korting op het reguliere tarief. U betaalt €54 ipv €68. Om te bestellen voeg beide festivaldagen toe aan uw winkelmandje, en kies vervolgens voor 'combinatiekaart' (bovenste tarief).

Dit festival wordt gemaakt door:

Asko|Schönberg, Cappella Amsterdam, Reinbert de Leeuw, Gerrie de Vries, Ensemble Academie, Daniel Reuss, Stichting Gaudeamus Muziekweek, met steun van Fonds Podiumkunsten.

Op het programma:
Werken van Morton Feldman, Samuel Beckett, György Kurtág, Jerzy Bielski, Dick Raaijmakers, Bart de Vrees, Jan van de Putte en Klaas de Vries, e.a.

Performance Shhh!
Na afloop van de concerten op beide dagen is in het Atrium de intrigerende performance Shhh! van Dick Raaijmakers (1930 - 2013) te zien. Raaijmakers gebruikt daarvoor de geluidsband van de film Film van Beckett, met geluiden uit een Laurel en Hardy-film.

Programma buiten de zaal
Naast de programmering in de Grote Zaal en de performance van Shhh! is er veel meer te beleven. Zo is er een filmprogramma met documentaires en films van en over Beckett en Feldman. Er zijn spoken word perfomances door Justin Samgar en Stokely Dichtman. 

De installatie van Jonathan Reus (sound artist & art-technology researcher) Wordless - Future Conversations with Samuel Beckett and Morton Feldman at the End of History is permanent te zien, met op gezette tijden introductie van de maker.

In 4'33 grand café is beide dagen een speciale maaltijd verkrijgbaar. Ook is er een literaire hoek.

Words & Music komt tot stand met steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en Dioraphte.


Meer informatie en festivalupdates:
askoschoenberg.nl

Dramatische monologen en aangrijpende concerten

Alle concerten: