NAPzak 20-21

Onverschrokken instrumentale programma's

In 2005 gaf Nieuw Amsterdams Peil haar eerste concerten in het toen spiksplinternieuwe Muziekgebouw. In 2020 keert NAP terug naar waar het ooit begon en viert het haar 15e verjaardag met de serie NAPzak. Opgericht vanuit de drang een aantal instrumentale stukken te spelen, groeide NAP uit tot een groep gespecialiseerd in muziektheater, die de samenwerking opzoekt met tal van disciplines.

In de Kleine Zaal brengt NAP een serie instrumentale programma’s die het uiterste van de spelers vragen. In deze intieme setting zit het publiek er lekker dicht op en kan het de hars van de snaren zien stuiven.

Livestreams
De concerten van Nieuw Amsterdams Peil in deze serie worden live gestreamd. De streams vind je terug op de concertpagina's.

Hoe kun je met een livestream daadwerkelijk een live gevoel bij de kijker teweeg brengen? Hoe kun je verder komen dan het gevoel van een ééndimensionale concertregistratie? Aan de hand van deze vragen besloot Nieuw Amsterdams Peil één bewegende camera te gebruiken en de cameraman vrij door de zaal te laten bewegen. De camera is zo onderdeel van het concert. Een paar kleine tv-monitors laten het publiek dat in de zaal zit meebeleven wat het publiek thuis ziet.

DETOUR
DETOUR is een reeks muziekfilms onder redactie van A.R.M. (Marijke van Warmerdam, Martijn Padding, Heleen Hulst, Edwin Vermeulen en Gerard Bouwhuis). Films waarin de muziek centraal staat. Benieuwd? Kijk en luister naar Quartet part 2 van Edmund Finnis, Pulau Dewata van Claude Vivier en Surrogate van Heiner Goebbels:Alle concerten: