Lunchconcerten 21-22

Prachtige kennismaking

Jeugdige musici en ensembles in verrassende bezettingen spelen op hoog niveau gevarieerd repertoire. Dit seizoen zijn er 14 lunchconcerten in onze Grote Zaal: een prachtige manier om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. Wij organiseren de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, Dutch Classical Talent en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De lunchconcerten (aanvang 12.30 uur) zijn op donderdagen in de Grote Zaal (met uitzondering van het eerste lunchconcert op vrijdag 10 sep). Sommige programma’s, zoals die van Dutch Classical Talent, zijn al bekend. De overige programma’s maken we ongeveer een maand voor aanvang bekend.

Partners lunchconcerten

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds stelt muziekstudenten en professionele musici in staat een uitmuntend instrument te bespelen dat anders buiten hun bereik ligt. Met de beste studenten van het Conservatorium van Amsterdam werkt het Muziekgebouw nauw samen in diverse series waaronder Conservatorium van Amsterdam en Echoes of Nothing. Dutch Classical Talent biedt jonge toptalenten coaching en een tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland. De Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest biedt plaats aan jonge, zeer getalenteerde musici, begeleid door leden van het orkest

Alle concerten: