>  Vragen over SoundLAB-workshops in de serie Maak Muziek!
>  Vragen over SoundLAB-workshops op maat
>  Algemene vragen

VRAGEN OVER SOUNDLAB-WORKSHOPS IN DE SERIE MAAK MUZIEK!

Op welke dagen zijn er SoundLAB-workshops in de serie Maak Muziek?
In seizoen 2017-2018 organiseren wij op vijf zondagen openbare SoundLAB-workshops (op 29 okt, 21 jan, 18 feb, 15 apr en 27 mei van 13.00 tot 14.30 uur). Daarnaast zijn er speciale workshops tijdens festivals in het Muziekgebouw. De overige workshops zijn op afspraak. Dat kan op alle dagen van de week op een tijdstip in overleg.

TIP: Op alle vijf workshopmiddagen is er steeds ook een concert in de serie Open je Oren! voor kinderen vanaf 8 jaar. Aanvang: 15.00 uur
> meer informatie

Voor wie zijn de workshops op zondag?
De vaste, openbare workshops zijn voor kinderen van 7 t/m 12 jaar met hun ouder(s)/ verzorger(s). In een gevarieerd samengestelde groep bedenk je samen een nieuw muziekstuk dat je aan het einde presenteert. Een superleuke en unieke ervaring, waarvoor noten lezen of een instrument kunnen spelen compleet onbelangrijk is.

Kunnen kinderen jonger dan 7 ook naar de SoundLAB-workshops in de serie Maak Muziek?
Helaas niet. De instrumenten en werkvormen in deze workshops zijn niet geschikt voor kinderen onder de 7 jaar.

Hoe lang duurt een workshop?
Vaste, openbare workshops duren 90 minuten.

VRAGEN OVER SOUNDLAB-WORKSHOPS OP MAAT

Kun je een kinderfeestje vieren met een workshop SoundLAB?
Ja, dat kan zowel tijdens de vaste, openbare workshops, als op een dag en tijdstip op afspraak op een dag en tijdstip in overleg. Kinderfeestjes op afspraak zijn besloten (dus alleen met eigen vrienden en vriendinnen) en de jarige krijgt na de workshop het gemaakte muziekstuk mee op een USB stick. Goed om te weten: het is mogelijk de ontvangstruimte (Atriumkamer) te huren (€ 25 per half uur) om zelf meegenomen taart of hapjes te eten. In deze ruimte staat een lange tafel met bankjes en is een klein keukenblokje met aanrecht en koelkast.

Mag je iets eten in de workshopruimte?
Nee, niet in de ruimte waar de workshops worden gegeven, de Atriumzaal. Wel in de ontvangstruimte, de Atriumkamer. Voor scholen en naschoolse opvang is de Atriumkamer ruimte kosteloos te gebruiken. Voor workshops op maat is de ruimte te huren (€ 25 per half uur). En voor groepen vanaf 25 personen is het ook mogelijk door restaurant Zouthaven hapjes en drankjes te serveren.

Is een workshop SoundLAB interessant voor volwassenen en jongeren?
De bijzondere instrumenten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen interessant. Daarom organiseren wij ook workshops voor jongeren en volwassenen op maat. Onze workshopleiders (muziekdocenten) werken met werkvormen die zijn afgesteld op leeftijd en doelgroep.

Voor welke soort groepen organiseert het Muziekgebouw workshops op maat?
Deze workshops organiseren wij voor onder meer scholen, bedrijven, families en vriendengroepen. De workshops zijn geschikt voor minimaal 5 en maximaal 32 personen. Voor grotere groepen organiseren wij workshops SoundLAB afgewisseld met rondleidingen en andere muziekworkshops.

Zijn workshops op maat of voor scholen te combineren met andere activiteiten?
Ja, bijvoorbeeld met een (school)concert, rondleiding of andere workshops. Volwassenen kunnen de workshop combineren met lunch, borrel of diner in restaurant Zouthaven. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Kunnen mensen met een beperking een SoundLAB-workshop volgen?
Ja, onze workshops zijn ook geschikt voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Wij stellen deze workshops op maat samen. Begeleiders kunnen bij deze workshops kosteloos meedoen.

ALGEMENE VRAGEN

Waar vinden de workshops plaats in het Muziekgebouw?
De workshops worden gegeven in de Atriumzaal op de 2e etage van het gebouw. Wie met de tram komt en via de loopbrug het gebouw binnenkomt, is direct in het Atrium. De Atriumzaal is dan aan de rechterkant. Vanaf de begane grond kun je met de trap of lift naar het Atrium.
> Route-informatie

Is de workshopruimte (Atriumzaal) rolstoeltoegankelijk?
Ja, zowel het Muziekgebouw als de Atriumzaal zijn rolstoeltoegankelijk.

Is er een restaurant in het Muziekgebouw?

Op de begane grond van het Muziekgebouw huist restaurant Zouthaven. U kunt er terecht voor een drankje, lunch en diner. Voor openingstijden en menukaart kijk hier.

Zijn klassikale activiteiten in het Muziekgebouw te betalen met een Cultuurkaart?

Ja, klassikale activiteiten geboekt bij onze afdeling Educatie kan de school betalen met de Cultuurkaart via een factuur of weborder. Wij maken dan de weborder aan op cultuurkaart.nl en de betreffende docent keurt deze goed.

Biedt de afdeling Educatie maatschappelijke stages aan?
Ja, neem daarvoor contact met ons op.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X