Muziekgebouw aan 't IJ (foto Erik van Gurp)

Muziekgebouw aan 't IJ (foto Erik van Gurp)

Muziekgebouw aan 't IJ (foto Erik van Gurp)

Muziekgebouw aan 't IJ (foto Erik van Gurp)

Muziekgebouw aan 't IJ (foto Erik van Gurp)

Muziekgebouw aan 't IJ (foto Erik van Gurp)

VISIE

Muziekgebouw aan 't IJ is een internationaal toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam, dat excelleert in concerten hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek.

Hoge kwaliteit voor een zo breed mogelijk publiek

Wij willen hoge kwaliteit muziek brengen aan een zo breed mogelijk in muziek geïnteresseerd publiek van alle leeftijden. Liefde voor muziek, vooroplopen en spraakmakend zijn, zijn het uitgangspunt bij alles wat we doen. Wij willen mensen in het hart raken en hen laten ervaren hoe veelzijdig de muziek is waar wij voor staan. Wij streven ernaar de concertpraktijk en -beleving te vernieuwen, in nauwe samenwerking met ensembles, musici, podia, en andere cultuurinstellingen uit binnen- en buitenland.

MISSIE

Wij willen onze liefde voor muziek met zoveel mogelijk anderen delen en laten zien hoe veelzijdig muziek is. Wij willen inspireren, verrassen, spraakmakend zijn en daarin voorop lopen.

ONTWERP GEBOUW EN ZAAL

Muziekgebouw aan ’t IJ is 15 juni 2005 geopend door HM Koningin Beatrix. Het ontwerp van het Deense architectenbureau 3xN werd meermaals bekroond. Onze Grote Zaal (725 stoelen) heeft een ongekend goede akoestiek. 

Zo zijn het plafond, de wanden en vloerdelen beweegbaar. Op deze manier zijn akoestische eigenschappen als nagalmtijd voor ieder concert optimaal af te stemmen. Door de beweegbare vloer en de eenvoudig te verplaatsen stoelen  kunnen we verschillende zaalopstellingen maken. Ook zijn de wanden rond het podium verplaatsbaar, waardoor het podium ruimte biedt voor zowel intieme kamermuziek als voor orkesten.

31-TOONS FOKKERORGEL

Naast de Grote Zaal beschikken we ook over een Kleine Zaal met 100 zitplaatsen.

Sinds mei 2009 biedt deze zaal een vaste plek aan het geheel gerenoveerde Fokkerorgel. Dit bijzondere 31-toonsorgel van Stichting Huygens-Fokker, stamt uit 1950. Voorheen was het alleen handmatig te bespelen maar het is nu ook via de computer te bedienen.
> meer over het Fokker-orgel

 

RONDLEIDINGEN

Op verschillende zondagen staat in het Muziekgebouw een rondleiding in combinatie met een lunch in restaurant ZouthavenDe rondleiding biedt een fraaie blik voor en achter de schermen.
> klik hier voor meer informatie en data

Voor groepen organiseren wij rondleidingen op aanvraag. Voor meer informatie: T 020 788 2013.

JAARVERSLAGEN

    

> Download het jaarverslag 2017 van Muziekgebouw aan 't IJ (pdf, 5,7 Mb)
> Download het jaarverslag 2016 van Muziekgebouw aan 't IJ (pdf, 9,5 Mb)
> Download het jaarverslag 2015 van Muziekgebouw aan 't IJ (pdf, 6 Mb)
> Download het jaarverslag 2014 van Muziekgebouw aan 't IJ (pdf, 6 Mb)

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X