Persbericht: Urwald nieuwe muziektheatervoorstelling Arnoud Noordegraaf

Muziekgebouw brengt nieuwe serie muziektheater met negen voorstellingen Donderdagavond 10 oktober vindt in Muziekgebouw aan ’t IJ de première plaats van UrWald, een muziektheatervoorstelling van componist/regisseur Arnoud Noordegraaf. Deze voorstelling met muziek door ensemble Nieuw Amsterdams Peil, film én met verteller/acteur Porgy Franssen, is de eerste van negen theatrale concerten dit seizoen in het Muziekgebouw. Ook onderdeel van deze serie Muziektheater zijn muziektheatervoorstellingen door o.a. Veenfabriek, Diamantfabriek en zangeres Wende Snijders.

Oerbos van de menselijke geest
Met muziek, filmbeelden en verteller sleurt UrWald het publiek mee in het oerbos van de menselijke geest. In de film –de romp van de voorstelling – staat de stormachtige relatie centraal van een succesvol echtpaar dat de wispelturige natuur naar de hand wil zetten. Dan ontstaan de eerste haarscheurtjes; natuur en werkelijkheid groeien naar elkaar toe. Verteller Porgy Franssen voert met tekst en met het maken van geluid als in een hoorspel, de toeschouwer door een schitterende wildernis met live muziek en thrillerachtige filmbeelden.

Arnoud Noordegraaf
Componist/kunstenaar Arnoud Noordegraaf weet als geen ander de dimensies van film, muziek en beeldende kunst op te rekken. Dat bleek ook in zijn vorige succesvolle voorstelling A.M. (2010). Voor UrWald werkt Noordegraaf samen met de Engelse schrijver Adrian Hornsby en ensemble Nieuw Amsterdams Peil.

Nieuwe serie Muziektheater
Met UrWald start op 10 oktober een nieuwe serie Muziektheater in het Muziekgebouw. In deze reeks van negen theatrale concerten staan o.a. op het programma Conversations with my mother van de Diamantfabriek (7/12, première); een reprise van de succesvolle voorstelling Replica uit 2012 door de Veenfabriek (18/1) en Wende zingt Winterreise van componist Boudewijn Tarenskeen met zangeres Wende Snijders (16/5, première).

Meer informatie: www.muziekgebouw.nl en www.urwald.nl

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring