Nieuwe concertseizoen met veel premières en festivals

Het nieuwe concertseizoen van het Muziekgebouw brengt ruim 30 premières. Daaronder composities van David Lang, Wolfgang Rihm, Carola Bauckholt, Lera Auerbach, Rob Zuidam, Richard Rijnvos en Jacob ter Veldhuis. Violiste Liza Ferschtman krijgt van het Muziekgebouw een wildcard voor vijf concerten in de serie Zielsverwanten. Ook staan veel festivals geprogrammeerd zoals het World Minimal Music Festival met werk van o.a. La Monte Young en De Materie van Louis Andriessen, de Cello Biënnale Amsterdam, en het Online Radio Festival.

Het programma van seizoen 2016/2017 kent veel bijzonder muziektheater. Bijvoorbeeld Odysseus' Women & Anaïs Nin van Louis Andriessen, een co-productie met het Center for Contemporary Opera in New York; Dagboek van een verdwenene in regie van Ivo van Hove, een intiem zelfportret van Leos Janácek. En de productie And you must suffer, geënsceneerd door Pierre Audi i.s.m. De Nationale Opera, gebaseerd op de Johannes Passion van Bach.

Zielsverwant Liza Ferschtman in vijf concerten
De gelauwerde en zeer veelzijdige violiste Liza Ferschtman krijgt als zielsverwant van het Muziekgebouw een wildcard voor vijf concerten in de serie Zielsverwanten. Zij brengt onder meer op donderdagavond 23 maart het Octet van Enescu, in bijzondere bezetting: het dubbele strijkkwartet. En op 12 oktober een Frans programma met tenor André Morsch en pianist Julius Drake; een mengeling van lied en kamermuziek. Daarnaast speelt zij de Rozenkranssonates van Biber, een dansvoorstelling met LeineRoebana, en een concert voor kinderen.

Veel festivals
Verder op het programma onder meer de koorversie van Via Crucis van Liszt o.l.v. Reinbert de Leeuw met het Nederlands Kamerkoor. In de serie Piano staan toppianisten als Pjotr Anderszewski en Abdel Rahman El Bacha. In de reeks Grote Zangers veel aandacht voor het 20/21e-eeuwse lied met o.a. Georg Nigl, Florian Boesch en Ian Bostridge. En in de serie Strijkkwartetten internationale topkwartetten waaronder het Juilliard String Quartet, Emerson String Quartet en Artemis Quartett. Festivals in het nieuwe seizoen zijn onder meer het vierdaagse Tenso European Choir Festival met topkoren uit heel Europa (24-27 november); het nieuwe zomerfestival Liquid Music Festival (7-9 juli), en het World Minimal Music Festival (5-9 april) met werk van o.a. La Monte Young en Louis Andriessen. Ook vindt de Cello Biënnale Amsterdam plaats in oktober (start verkoop medio april).

Kaartverkoop met vroegboekkorting
Het Muziekgebouw brengt concerten in de genres hedendaags, klassiek, elektronisch, jazz, wereldmuziek én muziek voor kinderen van 2-12 jaar. Vandaag start de kaartverkoop van seizoen 16/17 via deze website. Tot 1 oktober geldt een vroegboekkorting tot 35%.

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring