‘Muziekgebouw aan de Ring’ nieuwe samenwerking De School en het Muziekgebouw

Muziekgebouw aan ’t IJ en De School brengen samen een nieuwe reeks live concerten. Onder de naam ‘Muziekgebouw aan de Ring’ programmeren zij in De School in Amsterdam-West muziek van The Rest is Noise; een label met vernieuwende muziek van het Muziekgebouw in samenwerking met muzikale partners. De eerste vier concerten in ‘Muziekgebouw aan de Ring’ zijn de Finse band K-X-P op 12 april, de live-sensatie uit Caïro Islam Chipsy & EEK op 28 april, Lucy op 27 mei en Inga Copeland als Lolina op 23 juni.

De nieuwe samenwerking past in de ambitie van het Muziekgebouw om ook buiten de eigen muren te programmeren. Maarten van Boven, algemeen en artistiek directeur van het Muziekgebouw: “Wij passen goed bij elkaar; we zijn eigenzinnig, zoeken naar nieuwe manieren van programmeren en maken ons sterk voor nieuwe, kwalitatief hoogwaardige muziek. Wij hopen dat dit een opmaat is naar meer vernieuwende muzikale activiteiten op een bijzondere locatie.” Kyara van Loenen, creatief directeur van De School: “Het is natuurlijk heel spannend voor De School om een vaste samenwerking te beginnen met een concertzaal als het Muziekgebouw. Door samen te programmeren in een andere context is er veel ruimte voor verrassing, vernieuwing en variëteit. We willen onze bezoekers inspireren en deze verbreding van ons aanbod sluit naadloos aan op de diversiteit van ons publiek.”

The Rest is Noise
Sinds 2012 programmeert het Muziekgebouw onder het label The Rest is Noise concerten van internationale artiesten die vooroplopen in pop, elektronica en muziek waar nog geen label op te plakken is. The Rest is Noise is een samenwerkingsverband van het Muziekgebouw met de partners 22tracks, Subbacultcha, Red Light Radio, DJBroadcast en Gonzo(circus). Bij deze partners voegt nu ook De School zich. Het Muziekgebouw blijft de thuisbasis van The Rest is Noise. Eerder waren artiesten te gast als James Holden, Owen Pallett, Robert Henke, Xiu Xiu, Holly Herndon, Micachu, Hailu Mergia en Oneohtrix Point Never.

De School
De School, gevestigd in een voormalige LTS in Amsterdam-West, opende 3 januari j.l. de deuren als club, concertzaal, restaurant, gym en café. Het gebouw is zeven dagen per week geopend.
Aanvangstijd concerten in Muziekgebouw aan de Ring (Jan van Breemenstraat 1): 20.00 uur.
• Dinsdag 12 april: K-X-P
• Donderdag 28 april: Islam Chipsy & EEK
• Vrijdag 27 mei: Lucy Live Concert feat. Jon Jacobs & Ignazio Mortellaro
• Donderdag 23 juni: Inga Copeland (Lolina)

Ga voor mee informatie naar: www.muziekgebouw.nl/therestisnoise

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring