Online Radio Festival met marathonuitzending door 10 internationale radiostations

Vrijdag 20 mei vindt in Muziekgebouw aan ’t IJ een mini-editie plaats van het Online Radio Festival dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden. Deze zogenaamde ‘tussen editie’ bestaat uit een 10-uur durende marathonuitzending door 10 vooraanstaande internationale online radiostations, die elk een uur live radio verzorgen. ’s Avonds vanaf 20:00 uur zijn in het Muziekgebouw live optredens van vernieuwende artiesten uit de wereld van online radio, ook deze ‘afterparty’ is online live te volgen tot 03:00 uur. Het Online Radio Festival organiseert het Muziekgebouw in samenwerking met bedenker Radna Rumping, de Amsterdamse online radiozender Red Light Radio en The Rest is Noise, een label van vernieuwende muziek van het Muziekgebouw.

Marathon uitzending
De marathonuitzending (10.00-20.00) van het festival is 20 mei te beluisteren via www.muziekgebouw.nl/onlineradiofestival. De deelnemende radiostations, die elk vanuit hun eigen studio een uur verzorgen, zijn het populaire Boiler Room (London), NTS (London), Red Light Radio (Amsterdam), TRP (Toronto), TRNSMT (Melbourne), Metanol FM (São Paolo), dublab (Los Angeles), dublab.jp (Tokyo), Stroom TV (Gent) en Berlin Community Radio (Berlijn). Alle stations hebben een eigen signatuur. Met een aanpak van ‘do-it-yourself’ vormen ze een zeer goede afspiegeling van wat er dit moment gebeurt binnen de wereld van online radio. Aan de eerste editie van dit festival in mei 2015 deden zes radiostations mee.

Online Radio Festival party (20.00 – 03.00)
Na de marathonuitzending zijn tijdens de afterparty in het Muziekgebouw optredens van onder meer de Italiaanse post-punk producer Not Waving , ambient beatmaker Suzanne Kraft (Los Angeles), Lord Tusk (London) en de Amsterdamse R&B zangeres BEA1991.

Zie voor volledige programma en het uitzendschema: www.muziekgebouw.nl/onlineradiofestival 

Noot voor de redactie:
Meer informatie, interviewverzoeken, perskaarten of beeldmateriaal via Silvester Pöll,
020 - 788 2048 / 06 - 24694921 / silvester.poll@muziekgebouw.nl

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring