Muziekgebouw Park

Muziekgebouw Park: Muzikale Picknick op zondag 14 januari

14 december 2017

Muziekgebouw aan ’t IJ start een nieuw initiatief: een Muzikale Picknick voor bewoners uit Amsterdam Noord, Oost óf de andere stadsdelen. Dit initiatief onder de naam ‘Muziekgebouw Park’ is op zondagmiddag 14 januari om 12.00 uur en zal vanaf dan enkele keren per jaar plaatsvinden in de Entreehal van het gebouw. Het idee is: publiek neemt een eigen picknick mee en het Muziekgebouw verzorgt de muziek (tickets slechts € 5,-). Dit keer o.a. op het programma meesterviolist Joseph Puglia en gemengd amateurkoor De IJgenwijze Noot uit Amsterdam Noord i.s.m. topkoor Cappella Amsterdam.

Het Muziekgebouw wil met Muziekgebouw Park Amsterdammers makkelijker kennis laten maken met het Muziekgebouw, de concerten en de verschillende soorten muziek die er klinken. In deze eerste editie van de picknick speelt de in New York geboren en getogen meesterviolist Joseph Puglia (1984). Hij is sinds 2009 concertmeester van Asko|Schönberg en heeft dit seizoen een eigen concertserie Zielsverwanten in het Muziekgebouw. Tijdens de Muzikale Picknick speelt hij muziek van Bach én van de Italiaanse componist Luciano Berio.

Koormuziek en performance

Ook op het programma amateurkoor De IJgenwijze Noot uit de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Samen met drie leden van Cappella Amsterdam studeerden zij speciaal voor deze middag enkele koorwerken in. Vocaal topensemble Cappella Amsterdam won dit jaar nog de Edison Klassiek prijs, zij zijn expert op het gebied van oude en moderne muziek.

Muzikale setting door de Veenfabriek en o k a p i

Voor deze middag maakte theatermaker Milena Haverkamp (Veenfabriek) en kunstenaar Jochem van Tol (o k a p i) een soundscape waarin koorleden en anderen over hun liefde voor muziek vertellen. De Schotse componiste Genevieve Murphy geeft een voorproefje van een nieuw muzikaal werk.

Muziekgebouw Park is een initiatief van het Muziekgebouw met live muziek buiten de Grote Zaal. De picknick (vanaf 8 jaar) vindt plaats in de Entreehal o.l.v. theatermaker Milena Haverkamp (Veenfabriek) en kunstenaar Jochem van Tol (o ka p i). Kaarten á € 5,- zijn verkrijgbaar via www.muziekgebouw.nl/park. De 2e editie van de Muzikale Picknick is op zondag 4 maart.

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring