Persbericht: Concert Reinbert 80 live op Radio 4 én via webcast

18 juli 2018

Op 8 september 2018 is het exact 80 jaar geleden dat hij werd geboren: dirigent, pianist, componist en bevlogen ambassadeur van de eigentijdse muziek Reinbert de Leeuw. Zijn verjaardag viert hij op deze dag in het Muziekgebouw. Op de vraag hoe zijn droomavond eruit zou zien, zei De Leeuw: ‘Verras me!’ Tipje van de sluier: sopraan en goede vriendin Barbara Hannigan is in ieder geval van de partij, evenals De Leeuws eigen ensemble Asko|Schönberg. Het concert is uitverkocht, maar dankzij omroep NTR live te volgen op NPO Radio 4 en radio4.nl.

Het programma van het concert is divers, met een keur aan (internationale) gasten met wie De Leeuw in zijn lange loopbaan samenwerkte. Sopraan Barbara Hannigan zingt, begeleid door Reinbert de Leeuw, een deel uit het muziekdrama Socrate van Erik Satie, dat zij en De Leeuw op een bejubelde cd hebben gezet.
 

Concert live te volgen via Radio 4 en webcast
Het concert Reinbert 80 in het Muziekgebouw is uitverkocht. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen deze verjaardag van Reinbert de Leeuw kunnen meemaken, zendt omroep NTR het concert live uit op NPO Radio 4 en als webcast via radio4.nl.


Nieuw album De Leeuw en Hannigan

Reinbert de Leeuw en Barbara Hannigan brengen op 1 oktober een nieuw album uit op het label Alpha Classics getiteld Vienna, fin de siecle. Ter gelegenheid van De Leeuws 80e verjaardag is dit album al eenmalig exclusief te koop bij het concert op 8 september in het Muziekgebouw.


Over Reinbert de Leeuw

Reinbert de Leeuw ís muziek. Hij richtte het Schönberg Ensemble op (het huidige Asko|Schönberg) en kende megasucces met zijn opnames van Saties pianowerken. Zijn onvoorwaardelijke geloof in componisten als Goebaidoelina, Kurtág, Oestvolskaja, Kagel, Ligeti, Vivier en vele anderen heeft het muzieklandschap van de voorbije halve eeuw verrijkt. Het grote publiek kent hem ook van zijn gepassioneerde optredens in De Wereld Draait Door en van zijn recente, bijzonder positief ontvangen uitvoeringen van de Matthäus Passion en de Johannes Passion van Bach.

 

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring