Corona en Muziekgebouw
seizoen 21-22

17 februari 2022

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag zijn er enkele wijzigingen in de coronamaatregelen:

 • Een mondkapje is niet langer verplicht
 • Het coronatoegangsbewijs is niet langer vereist
 • De 1,5 meterregel is komen te vervallen. Ook eenmaal in de zaal kunnen bezoekers direct naast elkaar plaatsnemen.

Een volledig overzicht is te vinden op de pagina Veelgestelde vragen.

/// English ///

Following the press conference of February 15th, these are the changes in the corona measures:

 • Wearing a face mask is no longer mandatory
 • It is no longer required to have a valid Covid certificate
 • Social distancing is no longer necessary. Visitors can sit in adjacent seats in the hall.

 

26 januari 2022

Met de versoepelingen die gisteren zijn aangekondigd, kan het Muziekgebouw weer open voor concertpubliek tot 22.00 uur 's avonds. Er gelden verschillende coronaregels, waaronder het houden van 1,5m afstand en het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen.

Wijzigingen
Alle geplande concerten vanaf vanavond gaan door (behalve degene die al in eerder stadium zijn geannuleerd). Kijk voor een overzicht in de concertagenda. Wel zijn er bij sommige concerten wijzigingen in programma, aanvangstijd en/of het aantal uitvoeringen, om zoveel mogelijk bezoekers de kans bieden een concert op veilige manier bij te wonen. Kaartkopers ontvangen bij wijzigingen altijd bericht.

Bijgeboekte concerten komende weken
Naast de nu geplande concerten, werken we er achter de schermen aan om nog een aantal concerten bij te boeken. Hou hiervoor onze website en socials in de gaten, of abonneer je op onze nieuwsbrief.


17 januari 2022

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari is voor de cultuursector de huidige lockdown door het kabinet verlengd. Waar we hoopten op versoepelingen, moeten we helaas onze deuren nog langer gesloten houden. Dit betekent dat alle concerten tot en met 24 januari 2022 zijn geannuleerd. Klik hier voor een volledig overzicht van geannuleerde concerten.

Bericht voor kaartkopers
Kaartkopers van de geannuleerde activiteiten ontvangen zo spoedig mogelijk bericht over de afhandeling van hun ticketaankoop.


11 januari 2022

/// For English see below ///

Helaas gaat de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam 2022 niet door. De vorige editie van deze biënnale was in 2020, vlak voor de eerste lockdown. Op grond van de recente berichtgeving heeft de organisatie moeten concluderen dat het niet mogelijk zal zijn om eind januari 2022 opnieuw een groot internationaal festival te laten plaatsvinden.

Alternatieve scenario’s zijn overwogen, maar blijken niet haalbaar vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom corona in combinatie met de vereiste voorbereidingen voor musici en organisatie. Daarom heeft de organisatie besloten om het festival helemaal te annuleren. Lees de uitgebreide toelichting op de website van de Strijkkwartet Biënnale.

Bericht voor kaartkopers Strijkkwartet Biënnale
Kaartkopers van de concerten die onderdeel zijn van de Strijkkwartet Biënnale ontvangen zo spoedig mogelijk bericht over de afhandeling van hun ticketaankoop en kunnen bij vragen contact opnemen.

/// English ///

11 January 2022

Unfortunately the String Quartet Biennale Amsterdam 2022 has been cancelled. The previous edition of the festival took place in 2020, just before the first lockdown. In light of the covid developments the organisation has sadly come to the conclusion that it simply will not be possible to host a big international festival at the end of January. More information about the decision can be found on the festival website.

Message for ticket buyers
Ticket buyers have been notified about the reimbursement of their purchases. Please use this online form to let us know whether you wish to receive a refund, or are donating your tickets: https://form.jotform.com/220023489877059. Feel free to contact us in case of any questions.

 


20 december 2021

Op de persconferentie van 18 december kondigde het kabinet een volledige lockdown aan tot en met 14 januari 2022. De avondconcerten tot en met 15 januari 2022 waren al geannuleerd, nu moeten we helaas ook de concerten en workshops die overdag zouden plaatsvinden annuleren. Klik hier voor een volledig overzicht.

Bericht voor kaartkopers
Kaartkopers van deze activiteiten ontvangen zo spoedig mogelijk bericht over de afhandeling van hun ticketaankoop.

Opening gebouw, kassa en horeca
Het gebouw is gesloten voor publiek. Telefonisch is de kassa bereikbaar van maandag t/m zaterdag 15.00 uur tot 17.00 uur. Van vrijdag 24 december tot en met zondag 2 januari is de kassa alleen via e-mail bereikbaar. Je kunt een email sturen naar kassa@muziekgebouw.nl. Bekijk hier de volledige openingstijden Kassa.16 december 2021

De avondlockdown is verlengd. Dit betekent dat er voorlopig nog geen concerten plaatsvinden na 17.00 uur. Behalve een aantal middagconcerten en workshops zijn onze concerten tot en met 15 januari geannuleerd. Klik hier voor een volledig overzicht van de geannuleerde concerten. 

Wat gaat er wel door?

 • 23 december - Lunchconcert Animato Quartet
 • 27 december - Mohammad Motamedi + Rembrandt Frerichs Trio (locatie: BIMHUIS)
 • 28 december - SoundLAB workshop
 • 29 december - SoundLAB workshop Groove special
 • 5 januari - SoundLAB workshop
 • 6 januari - Lunchconcert Maat Saxophone Quartet
 • 6 januari - Elisabeth Hetherington + Maarten Engeltjes + PRJCT Amsterdam e.a. (voor dit concert wordt gewerkt aan een verplaatsing naar een nieuwe datum, kaartkopers ontvangen bericht)
 • 8 januari - Alexandre Tharaud - Orlacs Hände (verplaatst naar 15.00 uur, kaartkopers ontvangen bericht)
 • 9 januari - Kijk Muziek - Geel (2+)
 • 9 januari - Kijk Muziek - Vier! (4+)

Voor deze concerten zijn de aangescherpte maatregelen van kracht. Meer hierover lees je hieronder op deze pagina.

Bericht voor kaartkopers
Bezoekers met kaarten voor geannuleerde concerten krijgen zo snel mogelijk bericht over de afhandeling van hun ticketaankoop.

Opening gebouw, kassa en horeca
Het gebouw is alleen geopend tijdens concerten en workshops. Daarbuiten is het gebouw gesloten voor publiek. De bar in de Entreehal en 4'33 grand café zijn alleen geopend bij concerten. Als een drankje bij je concertkaarten is inbegrepen, staat dit vóór het concert voor je klaar. De garderobe is gesloten. Je jas kan mee de zaal in.

De kassabalie in het gebouw opent anderhalf uur voor aanvang van concerten en is buiten deze tijden gesloten. Telefonisch is de kassa bereikbaar van maandag t/m zaterdag 15.00 uur tot 17.00 uur. Van vrijdag 24 december tot en met zondag 2 januari is de kassa alleen via e-mail bereikbaar. Je kunt ook een email sturen naar kassa@muziekgebouw.nl. Bekijk hier de volledige openingstijden Kassa.


30 november 2021

De aangescherpte coronamaatregelen die op zondag 28 november 2021 zijn ingegaan, betekenen dat er in ieder geval tot en met 18 december geen concerten meer kunnen plaatsvinden na 17.00 uur. Helaas zijn dan ook vrijwel alle concerten tot en met 19 december geannuleerd. Klik hier voor een volledig overzicht van de geannuleerde concerten

Een beperkt aantal concerten en workshops overdag gaat wél door: 

•  lunchconcert (do 2 dec / 12.30 uur)
•  orgelconcert Trio SCALA uitgelicht (zo 12 dec, 11.00 uur. let op: gewijzigde aanvangstijd)
•  orgelconcert De tijdgenoten van Badings door Laurens de Man + Inge Ariesen (zo 12 dec / 13.30 uur)
•  SoundLAB workshops (zo 12 dec / 13.00 + 15.00 uur)
•  kerstconcert Ultimate Xmas door LUDWIG + Lucie Horsch (zo 12 dec / 15.00 uur)
•  SoundLAB workshop (zo 19 dec / 13.00 uur)

Bericht voor kaartkopers
Bezoekers met kaarten voor geannuleerde concerten krijgen zo snel mogelijk bericht over de afhandeling van hun ticketaankoop.

Aangescherpte maatregelen concertbezoekers
Op dit moment gelden de volgende (aangescherpte) coronamaatregelen in het Muziekgebouw:
•  Het gebouw en 4’33 grand café is gesloten voor het publiek, behalve voor bezoekers van concerten en workshops. Op concertdagen gaan de deuren van het gebouw enkele uren voor aanvang van de activiteit open
•  Toegang tot concerten en workshops alleen met coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs
•  In het gebouw is een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Het mondkapje mag af als je op een stoel hebt plaatsgenomen
•  Bezoekers en medewerkers houden onderling 1,5 meter afstand

Hoe gaat een concertbezoek in zijn werk?
Alle concerten in het Muziekgebouw organiseren wij mét coronatoegangsbewijs (QR-code en identiteitsbewijs) voor bezoekers vanaf 13 jaar. Dit kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag, of een bewijs dat je recent hersteld bent van corona. Meer informatie en de stappen voor het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs vind je op rijksoverheid.nl of coronacheck.nl

Het controleren van de (corona)toegangsbewijzen vraagt wat tijd, daarom verzoeken we je om op tijd te komen. Houd alsjeblieft rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte. 

De zaaldeuren gaan een half uur voor aanvang van het concert open. Onze medewerkers wijzen je zitplaatsen toe, om kruisen met andere bezoekers te voorkomen. De zitjes hebben rondom altijd minimaal anderhalve meter afstand tot andere zitjes. Wanneer je eenmaal op je plaats zit, is het niet mogelijk de zaal te verlaten tot het einde van het concert (behalve in noodgevallen).

Opening gebouw, kassa en horeca
Het gebouw is alleen geopend tijdens concerten en workshops. Daarbuiten is het gebouw gesloten voor publiek. De bar in de Entreehal en 4'33 grand café zijn alleen geopend bij concerten. Als een drankje bij je concertkaarten is inbegrepen, staat dit vóór het concert voor je klaar. De garderobe is gesloten. Je jas kan mee de zaal in.

De kassabalie in het gebouw opent anderhalf uur voor aanvang van concerten en is buiten deze tijden gesloten. Telefonisch is de kassa bereikbaar van maandag t/m zaterdag 15.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een email sturen naar kassa@muziekgebouw.nl. Bekijk hier de volledige openingstijden Kassa

Meer informatie
Meer informatie over veilig concertbezoek vind je op de pagina Veelgestelde vragen. Als je kaarten hebt gekocht, ontvang je voor het concert ook nog een servicemail met daarin de meest actuele concertinformatie en de geldende coronamaatregelen.
12 november 2021 (laatste update 19 nov)

Scroll down for information in English

In lijn met de persconferentie van 12 november 2021 zijn de coronamaatregelen in het Muziekgebouw aangescherpt. Gelukkig kunnen de geplande concerten en workshops doorgaan. Wel moeten we nog steeds rekening houden met de coronamaatregelen die de overheid heeft vastgesteld. 

In het kort betekent dit het volgende:

 • Concerten en workshops gaan door
 • Coronatoegangsbewijs én identiteitsbewijs verplicht
 • Geen mondkapjesplicht of 1,5m afstand
 • Bar in de Entreehal en 4’33 grand café zijn tot 20.00 uur open
 • Drankje bij je kaartje inbegrepen? Dit serveren wij vooraf
 • Muziekgebouw alleen geopend voor bezoekers van activiteiten

Hoe gaat een concertbezoek in zijn werk?
Alle concerten in het Muziekgebouw organiseren wij mét coronatoegangsbewijs (QR-code en identiteitsbewijs) voor bezoekers vanaf 13 jaar. Dit kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag, of een bewijs dat je recent hersteld bent van corona. Meer informatie en de stappen voor het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs vind je op Rijksoverheid.nl of coronacheck.nl

Omdat iedere bezoeker een coronatoegangsbewijs heeft, is het bij de concerten niet nodig om onderling anderhalve meter afstand te bewaren. Een mondkapje is niet verplicht. Dit is conform de laatste richtlijnen van de Rijksoverheid.

Het controleren van de (corona)toegangsbewijzen vraagt wat tijd, daarom verzoeken we je om op tijd te komen. Hou ook tijdens het wachten rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte. 

Bij bijna alle concerten kun je zelf een plek in de zaal uitzoeken, je kan direct naast andere bezoekers plaatsnemen. De zaaldeuren gaan een half uur voor aanvang van het concert open. 

Opening gebouw, kassa en horeca
Het gebouw is alleen geopend voor concerten en workshops. Daarbuiten is het gebouw gesloten voor publiek. 

De bar in de Entreehal en 4'33 grand café sluiten om 20.00 uur. Als een drankje bij je concertkaarten is inbegrepen, staat dit vóór het concert voor je klaar. 

De kassabalie in het gebouw opent anderhalf uur voor aanvang van concerten en is buiten deze tijden gesloten. Telefonisch is de kassa bereikbaar van maandag t/m zaterdag 15.00 uur tot aanvang van de avondconcerten. Je kunt ook een email sturen naar kassa@muziekgebouw.nl. Bekijk hier de volledige openingstijden Kassa

Meer informatie
Meer informatie over veilig concertbezoek vind je op de pagina Veelgestelde vragen. Als je kaarten hebt gekocht, ontvang je voor het concert ook nog een servicemail met daarin de meest actuele concertinformatie en de geldende coronamaatregelen.

/// English ///

Following the press conference of November 12, the corona measures in the Muziekgebouw have changed. The scheduled concerts and workshops can thankfully still take place, but we do have to take into account to the guidelines provided by the government.

In short this entails the following:

 • Concerts and workshops will go ahead
 • Covid Certificate and identification needed
 • No mandatory face masks or social distancing
 • Bar in the Entrance Hall and 4’33 grand cafe are open until 8pm
 • If a drink is included in your ticket, it is provided before the concert
 • The Muziekgebouw is only open to visitors of concerts and workshops

What does a concert evening in the Muziekgebouw look like?
All concerts in the Muziekgebouw are organised with a Covid Certificate (QR code and proof of identification) for visitors aged 13 and up. This can be a proof of vaccination, negative test result or proof of recovery. For more information and the steps to get a Covid Certificate, visit Rijksoverheid.nl or coronacheck.nl

Because all visitors have a valid Covid Certificate, it is not necessary to maintain distance from other visitors. A face mask is not mandatory. This is in line with the latest government advice.

Checking everybody’s tickets and certificates takes time, so please be on time. Look out for each other and be mindful of people’s personal space.

At almost all concerts you can choose your own seat in the hall upon entry. You can sit directly beside other visitors. The doors to the hall open half an hour before the concert starts.

Building, Box Office and cafe
The building is only accessible for visitors of concerts and workshops. The building is closed for the public at all other times.

The bar in the Entrance Hall and 4’33 grand cafe will close at 8pm. If a drink is included in your ticket, it is served prior to the concert.

The Box Office in the building opens an hour and a half before concerts and will remain closed outside of these hours. You can reach the Box Office by phone from Monday to Saturday, 3pm until the start of the evening concerts. You can also send an email to kassa@muziekgebouw.nl. See Opening hours Box Office for the full overview.

More information
To read more about a safe concert visit, read our Frequently Asked Questions. If you have purchased a ticket, you will receive an email a few days prior to the concert outlining the latest concert information and corona guidelines.