Muziekgebouw aan ’t IJ is een toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam voor hedendaagse muziek en BIMHUIS is hét jazzpodium van Amsterdam. Muziek verbindt. Onder één dak samenwerkend streven we er beiden naar dat zoveel mogelijk mensen, met welke achtergrond dan ook, zich thuis en welkom voelen bij ons en zich herkennen in de programmering, de bezoekers en de mensen die hier werken. We vinden het belangrijk dat mensen al jong met muziek in aanraking komen. Kinderen kennis laten maken met hedendaags klassiek, jazz, elektronische- en wereldmuziek is onze missie. Door naar muziek te luisteren, ermee te experimenteren en zelf muziek te bedenken en uit te voeren, ontdekken kinderen met plezier hun eigen creativiteit en talenten.

De gezamenlijke educatieafdeling van het Muziekgebouw en BIMHUIS organiseert workshops, concerten, rondleidingen en stages voor kinderen, jongeren, studenten en volwassenen. Het hart van de educatieafdeling is het SoundLAB. Met unieke elektronische en akoestische instrumenten geven we workshops waar mensen zelf een muziekstuk maken en improviseren, en waarin samenwerken en creativiteit centraal staan. Naast schoolconcerten, SoundLAB workshops en educatieve parcoursen organiseert de afdeling ook SoundLAB workshops buiten het Muziekgebouw onder de noemer SoundLAB op Reis.

De educatieafdeling bestaat uit een Hoofd Educatie, Medewerker Educatie, Projectleider Educatie en Muziektechnoloog SoundLAB en stagiair Educatie.

Om dit team aan te vullen zoeken we vanaf augustus 2022 een bevlogen

Medewerker Educatie

(m/v/x, 32 uur per week)

Wat ga je doen?
•  Jij bent de coördinator van de activiteiten de afdeling Educatie.
•  Je plant en regelt de SoundLAB workshops, rondleidingen en schoolconcerten. Je onderhoudt en ontwikkelt contacten met scholen en andere educatieve instellingen. Je bouwt een relatie met hen op en stelt op maat programma’s voor hen op.
•  Je coacht onze muzikale workshopleiders en maakt de roosters voor onze activiteiten.
•  Incidenteel geef je zelf workshops en rondleidingen.
•  Je bent verantwoordelijk voor het (laten) ontwikkelen en schrijven van lesmateriaal bij onze activiteiten.
•  Verder ontwikkel je mee, initieer je mee en organiseer je mee met de verschillende educatieve projecten.
•  Bij maatschappelijke stages ben jij het aanspreekpunt. Je overlegt, plant in, maakt het stageprogramma en begeleidt. Ook werk je samen met de stagiair educatie en zorgt samen met je collega’s voor begeleiding.

Dit ben jij:
•  Je bent bevlogen om kinderen op een creatieve, muzikale manier naar de wereld en zichzelf te laten kijken om zich verder te ontwikkelen.
•  Je hart ligt bij muziek- of cultuureducatie, en je hebt aantoonbare ervaring op dit gebied;
•  Creatieve organisator. Je kunt goed plannen en regelen en bent in staat flexibel te schakelen tussen alle verschillende werkzaamheden.
•  Communicatief sterk, je vindt het leuk om contact te zoeken en dit contact te onderhouden met de scholen, workshopleiders en andere partners en hen te motiveren voor onze projecten.
•  Je hebt een open, nieuwsgierige blik en je kijkt creatief naar mogelijkheden om doelgroepen te vinden die we (nog) niet vanzelfsprekend bereiken.
•  Je bent geïnteresseerd in de nieuwste inzichten op het gebied van kunsteducatie en 21st century skills.
•  Je hebt een brede interesse in muziek en muziekeducatie.

Dit verwachten wij van jou:
•  Een opleiding op HBO niveau is handig, maar als je op een andere manier kunt aantonen dat je over de benodigde kwaliteiten beschikt, horen we dat net zo graag.
•  Kennis van en ervaring in muziek- en/of cultuureducatie.
•  Deze functie vraagt veel communicatie. Daarom is beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift op minimaal C1 niveau belangrijk.
•  Flexibiliteit in werktijden zodat je ook zo nu en dan in de weekenden kunt werken.
•  Kennis van planningsprogramma Yesplan is een pre.
•  Het liefst woon je in (de omgeving) van Amsterdam en ben je in het bezit van rijbewijs B.

Vanuit ons:
We bieden jou een inspirerende werkomgeving, prachtig gelegen aan het IJ. In een hecht team krijg je de mogelijkheid je talenten te benutten en je verder te ontwikkelen. Je salaris is in lijn met de cao Nederlandse Podia, schaal 6. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging. Meer informatie? Neem contact op met Floortje Smehuijzen, Hoofd Jeugd & Educatie, 06-50235226 of via floortje@muziekgebouw.nl

Solliciteren:
Het Muziekgebouw hecht waarde aan inclusie en een divers samengesteld personeelsbestand. Door ruimte te bieden aan verschillende talenten en perspectieven bouwen we aan een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, beperking, leeftijd of geaardheid. We zijn benieuwd naar jou, je persoonlijke motivatie en je aanvulling op ons team.

Interesse? Stuur dan je sollicitatie (brief/video + CV) vóór 15 mei 2022 naar sollicitatie@muziekgebouw.nl  t.a.v. Carla Groen. Voor meer informatie over het Muziekgebouw: www.muziekgebouw.nl