Basisonderwijs

Schooljaar 2020 - 2021

Muziek is onmisbaar in het leven van jonge mensen: het brengt plezier: in je eigen hart en hoofd - en met elkaar. Het Muziekgebouw en Bimhuis willen de liefde voor muziek met zoveel mogelijk mensen delen. Ook met kinderen.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen al jong op allerlei manieren met muziek in aanraking komen. Door kennis te maken met verschillende muziekgenres, te luisteren naar muziek, te experimenteren en door zelf muziek te bedenken en uit te voeren. Voor het primair onderwijs organiseren wij workshops SoundLAB en schoolconcerten.

Inschrijven? 
Je kunt je inschrijven voor een schoolconcert of workshop SoundLAB via het centrale boekingssysteem Planned Culture van de Alliantie Muziekeducatie Amsterdam. Daarvoor maak je simpel eenmalig een account aan voor de school, waarna je snel en makkelijk een programma kunt kiezen en inplannen bij verschillende muziekpodia.

> Contact

Workshop SoundLAB

In het SoundLAB speel je op bijzondere instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk. Je gaat in deze workshop zelf experimenteren met klanken, de lol ervaren van het muziek maken en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken bedenken. In de workshop SoundLAB staat experimenteren met wonderlijke, unieke instrumenten centraal. Kom je op onderzoek in ons laboratorium? Noten lezen is niet nodig.

Voor wie: groep 3 t/m 8
Wanneer: boeken vanaf 1 maart 2021, datum in overleg
Waar: Muziekgebouw of in overleg op locatie 
Duur: 90 minuten
Lessen: Eerste les digitale voorbereiding
Kosten: €4 per leerling 

Je kunt je klas inschrijven voor een SoundLAB workshop via het online aanmeldsysteem Planned Culture met de groene knop hieronder. Daar vind je een overzicht van de beschikbare data. In overleg met onze educatieafdeling is het ook mogelijk een andere datum te zoeken.

boeken

Tip: Wist je dat het SoundLAB ook als personeelsuitje te boeken is? Voor meer informatie en kostenopgave, neem contact op met de afdeling educatie.

Schoolconcerten Muziekgebouw

AMA Muziekgids

Ontdek de muziek
Lees het educatie-aanbod van Amsterdamse muziekpodia in de gids van de Alliantie Muziekeducatie Amsterdam (AMA). Aangesloten zijn het Muziekgebouw, Bimhuis, Koninklijk Concertgebouw, Nationale Opera en Ballet, Oorkaan, Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest en het Concertgebouworkest. Blader hem door of download hier.

Contact

Meer informatie?
Afdeling Educatie Bimhuis & Muziekgebouw 
Contactpersonen: Eva Roelofsen en Floor Mulder
Adres: Piet Heinkade 1 en 3, 1019 BR Amsterdam
T: 020 788 2046 / 020 788 2014 
E: educatie@bimhuismuziekgebouw.nl