Muziekgebouw en Bimhuis (foto Nico Alsemgeest)

Het gebouw van het internationaal toonaangevende Muziekgebouw aan ’t IJ en het wereldwijd befaamde jazzpodium BIMHUIS wordt beheerd en onderhouden door een Stichting, namelijk de stichting Beheer Accommodatie Muziekgebouw / BIMHUIS, kortweg de BAMB. 

Wij, de BAMB, staan in dienst van de doelstellingen van de (hoofd)huurders van het pand en hun activiteiten. We huizen zelf ook in het gebouw, hebben een eigen werkplaats en bestaan uit drie teams; de onderhouds- & facilitaire dienst, de ICT en de portiers. 

Wij zoeken per direct een:

Coördinator portiers

(m/v/x, 36 uur per week)

Wat ga je doen?
De portiers zijn vanuit de portiersloge verantwoordelijk voor een gastvrije ontvangst, begeleiding, veiligheid en doorverwijzing van alle gebouwmedewerkers, gasten, musici en de leveranciers. De portiers zijn verantwoordelijk voor de bewaking en beveiliging van het pand en worden ingeroosterd in dag- en avonddiensten, door de week en in het weekend.

De Coördinator portiers is het aanspreekpunt voor het  verder uit drie personen bestaande team. De coördinator  werkt volgens rooster mee in de dag- en avonddiensten. Hij/zij/die is verantwoordelijk voor een goed functionerende portiersdienst en geeft leiding aan de portiers, maakt het dienstrooster, zit bij overleggen, voert functioneringsgesprekken, onderhoud contacten met externen en doet voorstellen met betrekking tot het verbeteren van de organisatie.

Wij zoeken iemand met:
• Die in het bezit is van het basisdiploma beveiliger.
• Kennis van een brandmeldsysteem en inbraakcentrale is zeer wenselijk, ook het werken met een GBS (Gebouw Beheer Systeem) valt binnen het takenpakket. 
• Je beschikt over een EHBO / BHV diploma of bent bereid deze zeer spoedig te halen.
• Bij calamiteiten of noodgevallen ben je stressbestendig en weet je onmiddellijk te handelen. 
• Communicatieve vaardigheden zijn bijzonder belangrijk binnen deze functie. Dit betekent dat je een open, vriendelijke houding hebt, maar mensen ook weet aan te spreken op hun gedrag en situaties weet te de-escaleren.
• Leidinggevende ervaring strekt tot aanbeveling.
• Receptiewerkzaamheden behoren ook tot de taken van de portiers. Om dit takenpakket succesvol te kunnen uitvoeren is een flexibele en collegiale instelling vereist, daarnaast wordt affiniteit met cultuur – muziek in het bijzonder – extra gewaardeerd. 
• Je Nederlands en Engels is vloeiend, gesproken en op papier.
• Flexibel, geen 9 tot 5 mentaliteit en bereid op onregelmatige tijden te werken.
• Het liefst met woonplaats in (of nabij) Amsterdam.

Wij bieden
• Een brede en flexibele functie voor 36 uur per week (verdeeld over 5 dagen) in een culturele werkomgeving en in een heel bijzonder pand. Je komt in dienst bij de Stichting BAMB. De aanstelling is in principe voor een periode van één jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. 
• Een vergoeding passend bij de sector en bij onze CAO Nederlandse Podia, het salaris valt in schaal 6 van deze CAO;
• Een informele werkplek en werksfeer met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
• Een creatieve en dynamische werkomgeving op een van de mooiste locaties van Amsterdam, en natuurlijk kun je volop genieten van concerten;

Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. We beogen dat ons team een afspiegeling vormt van de samenleving en hier selecteren we op in de procedure. We kijken dan ook uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.

Reageren
De functie is per direct beschikbaar. Heb je interesse? Mail dan je motivatiebrief met CV vóór 10 juni 2023 naar vacature@muziekgebouwbeheer.nl