Echoes of Nothing

Maandelijks randprogramma i.s.m. Conservatorium van Amsterdam

Geïnspireerd door de quote “Every something is an echo of nothing” van componist John Cage cureren drie studenten van het Conservatorium van Amsterdam (Viola Blache, Ramin Amin Tafreshi en Lorenz Rommelspacher) de eigen concertserie Echoes of Nothing tussen de concertzaal en 4’33 grand café. Maandelijks zijn er bijzondere outside-the-box miniconcerten in de entreehal van het Muziekgebouw en 4’33 grand café, vooraf en/of na afloop van het concert in de Grote Zaal. De mogelijkheid om kennis te maken met de musici van morgen!

Data 2019-2020
Zondag 27 oktober 2019: Noors Solistenkoor - Kristalheldere koorzang
Vrijdag 29 november 2019: Stargaze - Under the skin
Vrijdag 20 december 2019: Música Temprana - Misa Criolla
Woensdag 15 januari 2020: Metropole Orkest - The Docks of New York
Donderdag 27 februari 2020: Insomnio - God's Own Musicians
Zaterdag 21 maart 2020: Ensemble Correspondances - Het mysterie van de Franse nacht

Het programma en de locatie verschilt per concert. Kijk op bovenstaande concertpagina's of de Facebookpagina van Echoes of Nothing voor meer informatie.

Curatoren concertserie Echoes of Nothing

Lorenz Rommelspacher
De Duitse performer Lorenz Rommelspacher werkt als 'intermediaal' kunstenaar. In zijn werk stelt hij zich tot doel de grenzen van genres te overschrijden, en werk te creëren dat zich bevindt op het snijvlak van installatiekunst, audiovisuele media en live performance.

Viola Blache
De Duitse zangeres Viola Blache zet zich in voor de prachtige verscheidenheid van alle muziekstijlen en genres. Haar belangrijkste focus ligt momenteel op de interpretatie van zowel oude als hedendaagse muziek. Ze is niet alleen een gepassioneerd zangeres in ensembles als Sjaella, Collegium Vocale Gent en Vox Luminis, maar ook als solist/performer en alle mogelijke tinten daartussenin.

Ramin Amin Tafreshi
De Iraanse Ramin Amin Tafreshi is componist en pianist. Hij studeert klassieke compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is geïnteresseerd in zowel instrumentale als vocale muziek en in de combinatie van muziek met literatuur, media, dans en theater. Zijn culturele achtergrond is voor hem een bron van inspiratie. In december 2018 won hij de tweede prijs en de publieksprijs van de Alba Rosa compositiewedstrijd. Op dit moment componeert hij een korte opera, die zal worden uitgevoerd tijdens het Opera Forward Festival 2020.

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring