Collegium Vocale Gent

Madrigalen van Monteverdi

Kleurrijke madrigaalkunst door Collegium Vocale Gent 

Onderdeel van:
Koren
Highlights

Collegium Vocale Gent en dirigent/oprichter Philippe Herreweghe hebben naam gemaakt met muziek van Bach en tijdgenoten. Na bijna 50 jaar aan de top, reikt hun repertoire inmiddels van Lassus tot Schnittke: van subtiele meerstemmigheid tot imposante muziektheaterproducties. Dit concert is geheel gewijd aan de kleurrijke madrigaalkunst van Claudio Monteverdi, in 1605 gepubliceerd in zijn vijfde madrigaalboek.

Monteverdi past in zijn virtuoze madrigalen alle mogelijke vormen van tekstexpressie toe. Tijdgenoten stonden versteld van deze wendbare, vertellende muziek met onverwacht wrange klanken vol emotie en drama. In de werken reikt de renaissance al naar de barok, met uiterst expressieve uitbeelding van tekst in de muziek. Laat dat maar over aan Collegium Vocale Gent. Ook NRC was lovend over hoe de genieën van componist en vertolkers naadloos ineenvloeien, naar aanleiding van hun uitvoering van Monteverdi’s Mariavespers in 2017.

Programma

Claudio Monteverdi Vijfde Madrigalenboek 

Uitvoerenden

Collegium Vocale Gent
Philippe Herreweghe
dirigent

Philippe Herreweghe (foto Mirjam Devriendt)
Philippe Herreweghe (foto Mirjam Devriendt)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring