Mayumi Núria Sargent Harada + Simon Poirier + Wesley Shen
do 21 mrt 2019 12:30 - 13:30

Mayumi Núria Sargent Harada + Simon Poirier + Wesley Shen

Lunchconcert i.s.m. Conservatorium van Amsterdam
21 mrt
12:30 - 13:30
  • do 21 mrt 2019
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Het Hoorntrio van Johannes Brahms ontstond in 1865 ter nagedachtenis aan zijn moeder die eerder dat jaar was overleden. Hoewel de ventielhoorn al steeds meer in opmars was, vraagt Brahms speciaal om een natuurhoorn, die een meer melancholieke en sombere klank heeft.

György Ligeti schreef zijn Hoorntrio in 1982 op verzoek van pianist Eckart Besch; hij wilde graag een stuk dat samen met Brahms’ Hoorntrio zou kunnen worden uitgevoerd. Ligeti vertelde over zijn eerste reactie: ‘Ergens in mijn hart hoorde ik het geluid van een hoorn, alsof dat ver weg vanuit een woud klonk, zoals in een gedicht van Eichendorff.’ Het eerste deel roept dit beeld op, met drie instrumenten vrijwel geheel onafhankelijk van elkaar in flarden van volksmuziekachtige melodieën. Het derde deel is een spottende mars en het laatste deel is een machtige klaagzang: de piano en de hoorn dalen af naar hun donkerste diepten en de viool stijgt op naar een bijna onwaarneembare en ongrijpbare wereld.

Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen gratis toegankelijke lunchconcerten in onze Grote Zaal: een prachtige manier om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. Wij organiseren de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours, het Rubens Consort en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.

U hoeft voor dit concert niet te reserveren.

Tip: Combineer de lunchconcerten met een rondleiding door het gebouw, voorafgaand aan het concert. U kunt het ook combineren met een lunch in ons restaurant. Of juist met een leuke SoundLAB workshop voor volwassenen.

Prachtige kennismaking 

Programma

Johannes Brahms Trio voor hoorn, viool en piano in Es op. 40
György Ligeti Trio voor hoorn, viool en piano ‘Hommage à Brahms’

Uitvoerenden

Mayumi Núria Sargent Harada viool
Simon Poirier natuurhoorn
Wesley Shen piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring