Orkest van de 18e eeuw + Cappella Amsterdam

Het jubelende paasgevoel van Bach

ma 25 maart 2013 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal
Cappella Amsterdam

Cappella Amsterdam

Ontroerende en stuwende muziek voor Pasen

Dirigent Frans Brüggen zal dit concert helaas niet dirigeren. Hij is herstellende van een operatie. Dit herstel verloopt goed, maar iets minder snel dan gehoopt. Frans Brüggen heeft daarom tot zijn spijt zijn medewerking moeten annuleren aan de concertreis van koor en orkest, met naast dit concert in het Muziekgebouw ook concerten in België, Frankrijk en Oostenrijk. Van harte hoopt hij binnenkort weer aan het werk te kunnen.

Het Orkest van de 18e Eeuw heeft gelukkig een uitstekende vervanger gevonden in de Britse dirigent Kenneth Montgomery. Montgomery heeft een grote staat van dienst bij orkesten in binnen- en buitenland. Hij was onder meer 15 jaar chef-dirigent van het Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroepkoor. Het Orkest van de 18e Eeuw heeft een dierbare band met Montgomery en hoopt ook in de naaste toekomst weer op hem op tournee te gaan.

Johann Sebastian Bach bracht Pasen niet alleen tot klinken in zijn Matthäus-Passion. Voor paaszondag schreef hij het Oster-Oratorium. Een jubelend vervolg op de dramatische kruisiging van Christus; het paasgevoel ten voeten uit. 

Het Orkest van de 18e eeuw en Cappella Amsterdam brengen met het Oster-Oratorium van Bach het paasgevoel feestelijk tot klinken. Juichende koren en blijmoedige aria’s begeleiden de opstanding. Omlijst door stuwende orkestpartijen en ontroerende instrumentale solo’s.

Programma

Johann Sebastian Bach Missa in F BWV 233
Johann Sebastian Bach Paasoratorium BWV 249 'Kommt, eilet und laufet'

Uitvoerenden

Kenneth Montgomery dirigent
Amaryllis Dieltiens sopraan
Michael Chance alt
Thomas Walker tenor
David Wilson-Johnson bas

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje
  • Inclusief pauzedrankje

Tags

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X