Rodriguez

CONCERT RODRIGUEZ VERPLAATST NAAR HEINEKEN MUSIC HALL 1 JULI

wo 29 mei 2013 / 20:30 tot +/- 22:00 / Grote Zaal
Rodriguez

Door een onvoorzien probleem in het tourschema van Rodriguez wordt het concert van woensdag 29 mei in Muziekgebouw aan ’t IJ verplaatst naar maandag 1 juli. Omdat daarnaast de belangstelling voor dit door Paradiso georganiseerde concert zo overweldigend groot bleek, is Paradiso op zoek gegaan naar een grotere locatie: dit wordt nu de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaarten voor het concert van 29 mei, dat dus niet doorgaat, zijn vanzelfsprekend geldig op 1 juli en voor mensen die dan helaas niet kunnen bestaat de mogelijkheid om de kaarten te retourneren bij Ticket Service Nederland. Zie HIER voor meer informatie. Op vrijdagochtend 10 mei om 10.00 uur gaan de extra kaarten in de voorverkoop.

De documentaire Searching For Sugar Man die in februari nog de Oscar voor Best Documentary won, laat de zoektocht naar folkicoon Rodriguez zien. Het levensverhaal van de Amerikaanse muzikant Sixto Rodriguez (1942), zoon van een Mexicaanse immigrant, is tamelijk bizar.

Rodriguez bracht in 1970 het psychedelische folkalbum Cold Fact uit op het Sussex label. De muziek werd vergeleken met Love en Nick Drake en Rodriguez werd de ‘funky’ Bob Dylan genoemd. Even daarna kreeg het label financiële problemen, ging failliet en de plaat van Sixto Rodriguez leek van de aardbodem te zijn verdwenen.

Wat hij echter niet wist is dat er een aantal dozen met zijn album al verscheept waren naar Zuid Afrika en Australië. Cold Fact werd daar buiten zijn weten om razend populair. Er werden minstens 250.000 exemplaren van verkocht en Sixto Rodriguez werd een ware held. Hij zat echter thuis in Amerika en werkte als bouwvakker, in Zuid Afrika en Australië dachten ze dat hij overleden was.

Pas in 1998 toerde hij voor het eerst door Zuid Afrika en merkte hij tot zijn stomme verbazing dat iedereen op straat hem herkende. In 2002 plaatste DJ David Holmes het schitterende nummer Sugar Man van Rodriguez op een van zijn mixtapes, waardoor het lied weer veel airplay kreeg en wereldwijd bekend werd. Sixto Rodriguez is tegenwoordig weer fulltime muzikant en een veelgevraagd artiest.

Vooraf en na afloop KC The Funkaholic op Foyerdeck 1.

Let op: Kaartverkoop via Paradiso.

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X