Juilliard String Quartet
Juilliard String Quartet
Al 70 jaar behoort dit kwartet uit New York, ondanks bezettingswisselingen, tot de wereldtop. Op het programma staan iconische werken van Mendelssohn en Beethoven, en nieuw werk van de Argentijns-Amerikaanse componist Mario Davidovsky.
ZA 21 JAN / 20.15 UUR
VivaldiDag
VivaldiDag
Een mini-festival compleet in het teken van Antonio Vivaldi (1678 – 1741). Dat zijn rijke oeuvre meer behelst dan de Vier Jaargetijden laat deze dag zien. Drie prachtige concerten (oa door Collegium 1704 uit Praag) en uitgebreid randprogramma.
ZO 22 JAN / VANAF 10.30 UUR
Slagwerk Den Haag
Slagwerk Den Haag
Een programma vol natuurschoon en -geweld met de nieuwste Amerikaanse klanken van David Lang, John Adams en Tristan Perich. Én twee schitterende stukken van Nederlandse makelij o.a. het bekroonde Scala II van Peter Adriaansz.
DO 26 JAN / 20.15 UUR
Flamenco Biënnale
Flamenco Biënnale
Flamenco op het scherpst van de snede: de nieuwste ontwikkelingen door eigenzinnige makers, grote sterren en jong talent. Concerten op vele plaatsen in Nederland (vanaf 13 jan) waarvan drie in het Muziekgebouw door oa Rocío Molina (foto).
VR 27, ZA 28 + ZO 29 JAN
Kijk Muziek!
Kijk Muziek!
Twee prachtige muziektheatervoorstellingen voor kinderen: kunnen armen slapen en voeten lachen? Je komt er achter in Ondersteboven (2-4 jaar). En de musici van Slagwerk Den Haag gaan goochelen (5+). Na afloop muzikale activiteiten in het gebouw.
ZO 5 FEB VANAF 11.30 UUR
Nieuw Ensemble
Nieuw Ensemble
Drie wereldpremières van Carola Bauckholt en Christina Kubisch. Het Ives Ensemble brengt elektromagnetische golven en ultrageluid in een ongekende klankwereld tot leven.
DO 9 FEB / 20:15 UUR

Binnenkort in het muziekgebouw

Nieuw Vocaal Amsterdam + Música Temprana
Renaissancissimo!
Muziek, zang, dans en acrobatiek uit de renaissance 
Meer info
za 21 jan 2017 14:15
Alle concerten >

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X